Efter många månaders arbete är det nu äntligen klart. Idag kommer det att gå ut ett meddelande från Svenska Kockars förening med följande budskap :
Inbjudan Storköks SM
För att visa på den höga Gastronomiska kunskapen i offentliga kök och för att lyfta kompetensen och intresset för branschen, inbjuder nu Svenska Kockars Förening till ett Svenskt Mästerskap för storkök med start i Borlänge den 14–16/3 2019.
Här kommer fler tävlingar att genomföras under denna helg såsom JSM, Junior SM och en regional tävling för gymnasieskolorna.
Bakgrunden till initiativet är att få en renodlad tävling för storkök i Sverige och skapa bra förutsättningar för fortsatta tävlingar Internationellt, då storkök syns mer och mer i Internationella tävlingar. För att få större möjlighet att delta med sitt kök/lag, finns tillgång till ett tävlingskök med utrustning, materiel och samtliga råvaror under själva tävlingsdagen. Utbildade domare kommer att göra bedömningar enligt World Chefs regelverk.
Upp till sex lag kan tävla i storköksklassen och de anmälningar som kommer in kommer att granskas för eventuellt deltagande i tävlingen.
Maten som ska lagas har Temat: ”Svensk Streetfood”. Maten, en trerätters med dryck, kan man köpa för endast 100 kr i Take Away form.
Det känns fantastiskt att ha fått medverka i den arbetsgrupp som sjösatt denna tävling. Att det äntligen blir ett SM i storkök är så otroligt välkommet, och kommer säkerligen att innebära ett jättelyft för såväl den offentliga gastronomin, som för all storköksverksamhet runt om i landet.
Mer information om detta kommer löpande under hösten. Ansökningar sker via formulär från Svenska kockars förening
Inbjudan Storköks SM
För att visa på den höga Gastronomiska kunskapen i offentliga kök och för att lyfta kompetensen och intresset för branschen, inbjuder nu Svenska Kockars Förening till ett Svenskt Mästerskap för storkök med start i Borlänge den 14–16/3 2019.
Här kommer fler tävlingar att genomföras under denna helg såsom JSM, Junior SM och en regional tävling för gymnasieskolorna.
Bakgrunden till initiativet är att få en renodlad tävling för storkök i Sverige och skapa bra förutsättningar för fortsatta tävlingar Internationellt, då storkök syns mer och mer i Internationella tävlingar. För att få större möjlighet att delta med sitt kök/lag, finns tillgång till ett tävlingskök med utrustning, materiel och samtliga råvaror under själva tävlingsdagen. Utbildade domare kommer att göra bedömningar enligt World Chefs regelverk.
Upp till sex lag kan tävla i storköksklassen och de anmälningar som kommer in kommer att granskas för eventuellt deltagande i tävlingen.
Maten som ska lagas har Temat: ”Svensk Streetfood”. Maten, en trerätters med dryck, kan man köpa för endast 100 kr i Take Away form.
Det känns fantastiskt att ha fått medverka i den arbetsgrupp som sjösatt denna tävling. Att det äntligen blir ett SM i storkök är så otroligt välkommet, och kommer säkerligen att innebära ett jättelyft för såväl den offentliga gastronomin, som för all storköksverksamhet runt om i landet.
Mer information om detta kommer löpande under hösten. Ansökningar sker via formulär från Svenska kockars förening
Spännande
SvaraRadera