fredag 21 oktober 2016

21 oktober & invigning

Vaknade 0520. Det var absolut inte nödvändigt men ibland är det svårt att övertala kroppsklockan att sova vidare. Upp och pratade lite med frun, som var i full gång på jobbet.

Sorterade lite bland papper och annat inför de kommande dagarna. Vid 13 tiden tog vi då spårvagnen upp till mässan


Mycket behagligt att åka spårvagn i Erfurt. Ni ser vad nöjd Lyndon ser ut, och vad drömskt Johan tittar mot horisonten. Martin ser lite rädd ut. Kanske går för fort...


Väl framme på mässan fick vi kika närmare på de nu färdigbyggda köken. Vi träffade också legenden Kurt Weid, som var där med sitt Fazer Culinary Team..

 Vi har ju lärt känna Fazerkillarna & tjejerna rätt så väl vid detta laget Tredje mästerskapet som vi deltar i samtidigt. Tycker det är jättekul. Fazer är ju regerande världsmästare och verkligen ett gäng som kan sina saker, och som är en förebild både som yrkesmän och som ödmjuka kollegor. Nu kommer man med ett delvis nytt lag, men lär vara oerhört vassa ändå

Invigningen är ju ett grandiost spektakel, med ofantliga mängder kockar från när och fjärran, som minglar runt i mässhallarna i väntan på att få marscher in under den pampiga invigningen...

 


                   .....och självklart hittar man även Team Swedish School Restaurants i vimlet......



                                          ....tillsammans med färgsprakande Sri Lanka......

                            .....och där det finns en mountie, hittar man med all säkerhet.....

Team Canada

 Svenska Kocklandslaget är självklart också på plats, tillsammans med svenska juniorkocklandslaget, och självklart tågar vi alla in samtidigt under den svenska fanan. I blont hår skymtar Ni helt underbara Yvonne Rossbaum....

                     Lyndon ser lite blasé ut..men så är han också trefaldig mästerskapsdeltagare

Alltefter tiden gick så fylldes hallen på ordentligt och det var fullt med vita kockmössor vartän man såg....







Svårt att förstå hur enormt maffigt detta är..men jag hoppas Ni får en liten uppfattning via dessa bilder




Väl inne i huvudhallen så går det desto fortare. Bilder på själva inmarschen hittar ni på vår facebooksida.


Efter detta blir det mingel med både mat och dryck men det fick vi avstå. Imorgon bitti 0600 hämtas vi upp utanför hotellet av Christer, som nu kommit till Erfurt med våra grejer. Vi skall då ut till Weimar och packa av våra grejer i det preppkök vi skall vara i. 

Viktigt att planera in allting noga nu, då lastbilstrafik är förbjuden i Tyskland på söndagar. Gäller att få logistiken att funka efter preppen, men det löser vår väldigt stabile transportansvarige Micke Hollsten. Nu måste jag krypa till kojs. Upp vanlig tid imorgon.

På återhörande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar