lördag 18 juni 2011

Semester!!



Då var terminen slut och sommarlovet har börjat. Sammanfattningsvis så har det varit ett jobbigt, men fruktansvärt roligt halvår. Det sista jag gjorde innan semester var att spika datum för höstens första föreläsning och det blev i markaryd. låter som en lagon start på en andrahalva av året, som nog är på gränsen vad man kommer att orka med.


Ett litet tips....håll ögon och öron öppna den 4:de juli. Kika gärna in på denna blogg vid den tiden...


Idag har vi bröllopsdag och skall fira detta med att gå på Söderstadion och se vårat kära Hammarby möta Värnamo. Sedan bär det av till Torsby, Värmland på en tvåveckors välbehävlig semester.


Vi hörs snart igen:))


Michael Bäckman






torsdag 2 juni 2011

Kristi Himmelfärdsdagen..

..och man gör, som vanligt, ingenting. Hae egentligen denna dag något existensberättigande som "röd dag"? Inte i mina ögon. Stökar mest till det på jobbet, speciellt när den sammanfaller med Nationaldagen. Jaja, jag och frugan jobbar på Nationaldagen iallafall. Det är ju skolbal för niorna på tisdagen den 7:de, så mycket skall förberedas under söndag/måndag. Kör Creolskt tema. Chili & vitlökskokta havskräftor med citronaioli. Lågtemperaturstekt Topblade, Rökta beef rolls, kycklingspett, potatissallad m. honung, chipotle & blekselleri. Cornbread. Tunnbrödskorgar med Köttfärs, tomat/mango & koriandersalsa. Glassbomber med violglass, bananglass och jordgubb/yoghurtglass.

På fredag skall lärarna ha avslutningslunch med smörgåstårtor. En av de roligaste saker som finns. Att göra smörgåstårtor. Kreativt värre, och i år skall jag göra en pastrami/chevretårta, som jag tror kommer att slå det mesta. Får ackompanjeras av en räk, varmrökt lax, och pestotårta....kul som tusan.

När andra skolor sedan börjar sitt sommarlov går vi in i tre riktigt arbetsamma veckor, då vi levererar mat till 4 olika idrottsskolor. Vecka 24 går vi alltså loss med 17 skick och sammanlagt 1070 portioner. Detta pågår i tre veckor innan vi går ned på mer normala 4-500 portioner. Detta kommer att ge oss en bra ekonomisk grund att stå på inför höstterminen. Håller också igång personalen. Eftermiddagarna får bestå av köttbullerullning inför hösten, och givetvis att göra hemgjord pizza inför terminuppstarten.

Mitt senast besök i Säter, och då på Enbackaskolan, var inspirerande. Fascinerande att se hur denna relativt lilla kommun satsar på skolmaten. Tuula Swedberg är en enormt trevlig kostchef, som förtjänar betydligt mer uppmärksamhet på det som hon gör i Säter. Enbackaskolan i sig kommer att bli ett kul projekt det med. Stort intresse i köket.

Markaryd har hört av sig och vill ha en föreläsning till terminsuppstarten. Ett önskemål jag har för avseende att uppfylla. Är nu fullbokad Augusti, September & oktober. Har något enstaka datum kvar i November & December. Om någon är intresserad av att få datum till sportlov & påsklov vårterminen 2012, så hör av Er redan nu. Lovdagarna går åt som smör i solsken, och höstlovet är sedan länge fullbokat.

Känns glädjande att intresset för skolmat inte bara kvarstår, utan ökar hela tiden. Jag kommer givetvis att fortsätta inspirera, så länge orken finns hos mig, och efterfrågan finns kvar.

Lite kul grejor från skolmat & vänner får avsluta denna termin...


http://www.matochvanner.se/skolmat/recept/results/taxonomy%3A110

Ha det gott

Michael Bäckman