torsdag 17 juni 2021

Nu är det sommarlov!!!

Som jag skrev för ett halvår sedan..denna termin blir det inte många inlägg. Det har det inte blivit heller. Ni som följer vår FB sida har dock sett att vi haft världens häftigaste termin. Vår s.k Casual Fridays har varit skolrestaurangens största succé sedan vi jag började här på skolan 2006.

Idén att klä ut sig och ha ett tema varje fredag har varit lika kul för oss som för personal och elever. Det har även brutit denna förbenade Covidtristess och gjort att vi alla kunnat leva upp varje fredag. Har blivit som en AW för både stora och små varje fredag. Här får Ni lite bilder från våra mest bejublade teman. 


Sweet Jamaican Reggae dag


Vilda västern med countrymusik


Discodagen


Runebergsdagen


Heavy Metaldagen


ABBA dagen


Gudfadern 50 år - en hyllning till filmen


Mellofredag


Proggdagen


Mexican Fiesta


Påsk i våra hjärtan


Den bejublade Bajendagen


Pyjamasparty


Vikings


50 talet i våra hjärtan


Aloha Hawaii

Internationella Hamburgerdagen med Bruce Springsteen


Punken är inte död


Att göra något sådant här kräver ju självklart engagemang från alla. Både vi i köket, men även att övrig personal hänger på. Det har väldigt många på vår skola gjort. 

Självklart har det kostat oss i köket en slant. Vi har ju själva stått för utsmyckning och maskeradkläder, men det har det varit värt. Dessutom har många av de dekorationer vi hängt upp fått en permanent plats i matsalen. Allt har inte heller kostat något. Vi har djupdykt i källarförråd och garderober för att hitta lämpliga utstyrslar.

Nästa termin blir den sista innan vårt kök skall byggas om. Laddar redan för fler galna ideér och upptåg för vår matsal. 
Vi är inte mycket för att stanna inom ramarna. Att leva ut på jobbet gör det mycket roligare för våra gäster och förgyller allas tillvaro. 

Vi har fortsatt med vårt gröna koncept hela terminen och nu har alla protester mot vegetarisk mat så gott som upphört. Åtgången har ökat och det var länge sedan vi fick sådant beröm för vår mat som vi fått denna termin. Det visar att det går att gå över till en helt växtbaserad / vegetarisk matsedel bara man orkar igenom första tidens protester. 

Den första belöningen kom i form av en semifinalplats i ARLAS Guldko, och även om vi inte nådde final så var vi supernöjda.


 Denna nominering var dock bara en försmak på vad som komma skulle. Förra veckan var nomineringsvecka för White Guide J:r. Första dagen blev vi utan nominering men dag två fick vi vår första nominering i form av Årets gröna skolrestaurang. Galet glädjepartaj i köket och mindre blev det inte när vi dagen därpå fick nomineringar som Årets skolrestauran och Årets Skolkock.
 
Vi tangerade därmed vårt personliga rekord på tre nomineringar i samma WGJ. Kändes otroligt att vi fortfarande håller trots att vi varit borta från dessa sammanhang i ett par år. 
Hotell bokat i Helsingborg till galan. Åker ju gärna till Skåne nu när jag skall bli morfar och dottern bor i malmö. Hoppas på att den lilla kan dyka upp med mamman på WGJ galan. Håller tummarna för att Coviden är borta då så man får träffa alla kollegor runtifrån landet.

Vad som också återstår att se om det går att få igång företaget igen. Under Covidåret blev det bara ett uppdrag i Kristinehamn och företagets ekonomi ser allt annat än bra ut. Kommer det inte in några bokningar till höst 21/ vår 22 så blir det nog väldigt tufft att fortsätta driften.
Alla Ni som funderat / funderar på utbildningar / föreläsningar och inspiration....hör av Er. Har massor med goda ideér .

Hos oss på Mättpunkten blir det full fart fram till den 9 juli. Vi ser till att ett flertal idrottsskolor /läger i Huddinge får mat. Vecka 26 är vi uppe på över 700 portioner så det finns att göra. 

Nu är dock denna arbetsdag slut. Iväg in till stan och shoppa loss lite. 





måndag 11 januari 2021

Nytt år och förhoppningsvis nya tag!!

 Då var det 2021. Året då undertecknad fyller 60. Känns osannolikt att man nu nått upp till denna aktade ålder. Måste erkänna att jag inte känner mig som sextio. Eller så gör jag det. Det kanske är den känslan alla sextioåringar har - "inte tusan är väl jag sextio".

Nu är det dock ett faktum och även om inte huvudet håller med, så gör kroppen det. Fler och fler krämpor ger sig tillkänna. man får väl vara glad att man faktiskt hållit såpass länge efter många år i kök.

I övrigt har det inte hänt så mycket sedan senaste inlägget jag skrev. Då hade ju Coronaeländet börjat lätta och för mig innebar det att jag kom ut på vägarna igen. hade finfina dagar på Södermalmsskolan i Kristinehamn. Då såg man ett ljus vid horisonten, men det släcktes snabbt med denna jäkla andravåg.

Här får Ni iallafall några fina bilder från Kristinehamn med världens skönaste köksgäng :)
















Efter detta besök så har det varit så gott som tvärdött även med förfrågningar om utbildningar. Vi får se hur länge detta håller i sig. Vill det sig riktigt illa så får man väl fundera på om det är någon mening att fortsätta att driva firman. Något år till skall man väl hålla ut, men sedan får vi se...

På skolan så har det rullat på. Nu är ju återigen distansundervisning på högstadiet på tapeten, men det går väl det med. Vi kör på med samma upplägg som förra året när det gäller utbudet. Några kul förändringar lär vi dock börja med.  Största nyheten inför denna termin är våra Casual Fridays. Varje fredag kommer att ha sitt eget tema. Det blir relaxkänsla i matsalen med musik, avslappnad klädsel och läcker mat. Maten improviserar vi utifrån dagens tema, så det blir en överraskning att se vad som serveras när man kommer ned till matsalen.

Kommer att uppdatera här med jämna mellanrum, men så länge det är Coronastiltje så lär det nog inte skrivas många rader.