tisdag 15 mars 2016

Det börjar bli vår...

Häggen har visat första tendenserna till att vakna till. Småfåglarna kvittrar som galningar, när man går genom skogsdungen varje morgon. Det är en härlig tid.

På Mättpunkten har allt fortlöpt som vanligt. Har haft mycket tid på mig att testa nya rätter och även att fylla på receptdepåerna. Fem veckor sedan jag var på resande fot, och den energin jag laddat lär behövas för nu drar denna termins tunga period igång.

På fredag bär det av till Småland igen. Beger mig till Virestad (starx utanför Älmhult) för att tillbringa dagen hos gänget på Guldkant. Skall vara med och hålla en praktisk utbildningsdag i deras kök. Älskar att dyka rätt in och vara en i gänget. Ser verkligen fram emot fredag.

Därefter är det påsk. Vi planerar lite roligheter nästa vecka, men de återkommer jag till. Påsklovet infaller vecka 13 och då blir det hårdkörning med köttbullar, och förberedelser för vår traditionella Hammarbydag i matsalen. Inträffar den 4 april. Passande nog samma dag som Hammarby har sin hemmapremiär mot Östersund. Grymt kul dag väntas

På tisdagen skall jag sedan bege mig till Stuvsta och föreläsa för den glada "MåBragruppen". Ett gäng glada seniorer, som jag skall försöka underhålla i en timme eller två. Temat för dagen är "bra mat för äldre".

På onsdagen bär det sedan iväg till Skellefteå för den första av fyra utbildningsdagar där. Ett riktigt stort projekt där totalt 80 kockar skall utbildas. Har kallat in min gamle vapendragare Even Bakke för att hjälpa mig med detta. Då två av utbildningstillfällena äger rum i sjukhusköket Arom, så är han väldigt väl lämpad för detta. Jag kommer att berätta mycket mer om denna utbildning framöver, och självklart kommer det även bildmaterial när vi är på plats. Otroligt glädjande att det börjar öppna upp sig norröver. Förra gången Umeå och nu Skellefteå. Hoppas att det sprider sig vidare.

Veckan efter Skellefteå får jag ett tredagars besök från två kockar från Säter, som skall tillbringa onsdag t.o.m fredag med oss. Älskar utbyte mellan kök och kommuner. Under den veckan har jag även en branschföreläsning i samarbete med Huddingejobb, där jag skall berätta mer om hur det är att jobba i offentligt kök.

Vecka 16 bär det återigen iväg mot Skellefteå och därefter är det dags för Gastro Nord. Som vanligt har jag inte en ledig minut under den veckan. Medverkar på Ergofokus mingel. Studiebesök från Skellefteå med omnejd. Studiebesök från Norge. Två heldagar i Arlas monter. Prisutdelning för Skolmatsgastro. Mycket jobb blir det och då trivs jag som fisken i vattnet.

Mitt i allt detta fortgår jobbet med TSSR, och just nu ser det ut som vår första öppna träning med inbjudna gäster kommer att äga rum den 9:e maj här på Annersta.

Det var allt för idag. Ikväll är det dags för derby, och match i svenska cupen. Mot AIK. Grymt nervös....