tisdag 12 januari 2016

Ny termin och nya tag!!!

Då var man åter tillbaka i verkligheten, efter att ha tillbringat två underbara veckor på Jamaica. Lapat D-vitamin i solstolen, badat och ätit massor med god mat. Fått ordentligt med inspiration, som skall omsättas till nya trevliga maträtter på Mättpunkten.

Lämnade Jamaica, och 30 graders värme, för att landa i ett vintrigt, och 14 grader kallt, Stockholm. 44 graders temperaturskillnad och 6 timmars tidsskillnad resulterade i dålig sömn och en redig förkylning. Skall dock inte klaga det minsta. Jetlag har man överlevt förut, och förkylningen går nog över vad det lider.

Det är iallafall skönt att vara tillbaks på jobbet igen, och komma in i sina vanliga rutiner. Under en semester tappar man ju alla begrepp om tid och rum. Nu är det upp varje morgon 04.15 igen....och vi går mot ljusare tider igen. Bara att vänta in första vårvärmen och häggknoppningen. Nu går jag händelserna lite i förväg, men det känns gott att tänka på det viset. Vara positiv i alla lägen.

På Mättpunkten kommer det, som vanligt, att brassas massor med gott käk. Har lagt in en hel del nytt i matsedeln för att vi inte skall stagnera. Vi jobbar vidare med kockprofilen, och här har vi planerat in studiebesök och annat kul.

När det gäller företaget, så är det relativt lugnt hittills denna termin. Kommer att börja med att besöka Sågtorpsskolan nästa fredag (22 januari). Som Ni kanske kommer ihåg så var jag utsedd till "förstapris" i en tävling i TV4 programmet Vardagspuls. Skall sålunda bege mig ut till Saltsjö-Boo och tillbringa en dag med vinnaren Clarissa Bengelsdorff och hennes kollegor på deras skolrestaurang "Green Forest".

http://www.vardagspuls.se/kropp--halsa/grattis-vardagspuls-skolmatshjalte/

Blir kul att se vad vi kan hitta på under detta besök. Vi får väl se om detta kommer att bli något litet inslag om detta i Vardagspuls. Skriver i så fall det här på bloggen.

25 januari återuppstår Stora Måltidsdagen, och den tänker jag naturligtvis inte missa. Går av stapeln i Södertälje denna gång, så det är ju nästgårds. Kul att träffa lite kollegor från den offentliga gastronomin igen.

Tisdagen den 16 februari ger jag mig iväg till Alvesta, för att tillbringa resten nav den veckan på Grönkullaköket. Föreläste ju i Alvesta förra året, så det skall nu bli riktigt spännande att få vara med och inspirera till lite nya smaker och arbetssätt. Något att se fram emot.

Sportlovet var länge preliminärbokat, men tyvärr blev det ingenting av den bokningen. Det innebär att jag faktiskt har hela vecka 9 fri, om det är någon som är intresserad av att boka en föreläsning eller utbildning.

Nu skall jag fortsätta med att nysa och snörvla mig igenom nästa veckas beställningar. Inte så farligt som det låter, trots allt.

På återhörande