söndag 23 februari 2014

On the road again..

Kändes nästan märkligt att gå upp imorse. Var ju ett tag sedan, som man var tvungen att gå upp tidigt på en söndag, och ge sig iväg på en tågresa. Sitter nu tryggt på tåget mot Göteborg, där jag skall byta, för att sedan åka till Säffle, och tillbringa nästa vecka där. Föreläsningar och utbildningar står på agendan.

Om denna vecka står att läsa på följande länk

http://www.saffle.se/sv/malgrupp/turist/evenemang-fran-varmlandorg/?event=2058112

Ett mycket inspirerande upplägg, och mamma till detta är givetvis Carina Nisén (kostchef i Säffle), som inte räds något nytt. Vi hoppas mycket på att kunna nå hem och föräldrar med denna variant på utbildning, såväl som att kunna inspirera personalen till nya ideér.

Börjar dock veckan med en föreläsning om bemötande, och den går av stapeln imorgon eftermiddag.

På torsdag kommer andra halvan av M & H Bäckman ned till Säffle, dvs Helena, och skall delta i den sista dagens utbildning. Blir kul att få lite assistans av henne, något som inte hänt sedan en salladskurs i Säters Kommun.

Vecka 10 börjar sedan på hemmaplan, men på torsdagen bär det iväg ner till Växjö. På fredagen skall det då hållas en utbildning för skolmåltidspersonalen där. Det är med spänning vi följer utvecklingen i Växjö, sedan Annica Thor (tidigare kostchef i Ljungby) tog över. Mycket som är på gång, och denna utbildning är ett led i detta. Upplägget är detsamma, som de utbildningar som hölls i Ryssby, i samabnd med projektet Kostkompetens i fem kommuner, och även denna gång sker det i samarbete med firma Even Bakke. Vi hoppas på god respons även denna gång, då utbildningarna i Ryssby blev något av en eriksgata, vad tiden gick.

Veckan efter det är det så dags för TSSR att göra sin första test av VM menyn. Detta kommer att ske hos SVPH i Nockeby, och mer info om denna tillställning kommer på denna blogg när det närmar sig.

Tror att det räcker så för idag. Vi skall inte gå händelserna i förväg, men kan väl berätta att utbildningar & föreläsningar även är inplanerade i Grums, Arvika, Katrineholm, Solna & ytterligare orter. Dessutom besök med TSSR i Göteborg & Ljungby, samt en hel del aktivitet under Gastronordveckan. Blir, som sagt var, en riktigt fullspäckad vårtermin.

Nu har jag två timmar att finslipa morgondagens föreläsning, innan jag är i Göteborg. På återhörande 

fredag 7 februari 2014

Årets kock 2014

Lördag morgon, och jag sitter och tittar på lite foton från gårdagens Årets Kock tävling. Gick av stapeln på Stockholm Waterfront, och det bestående intrycken blev två till antalet. Grymt mycket folk, och en väldigt glad vinnare. Här kommer lite bilder som jag tog under evenemanget igår.

                                                                    Juryn i arbete






                 Min samarbetspartner Maria Masoomi, var givetvis på plats, och strålade som vanligt



Rikard Nilsson & Anders Dahlbom var dagens konferencier, och dom utförde uppdraget med den äran
   
 


                                                       Fredrik Eriksson i kockmössa



                                             Hanna Halpern & Annie Lööf var också på plats


Dessa bilder visar rätt så tydligt, att en andraplats kanske inte är den stora källan till glädje i denna tävling. Martin Brag´s ansikte säger allt




 

                                              Prins Carl Philip utannonserar vinnaren…



                Filip Fasten var desto gladare, och vi på M & H Bäckman AB säger jättegrattis till segern!!!








                       Pelle Bergqvist och Lotta Nilsson är alltid närvarande, när det händer saker.



Det var allt för idag!!!!!