måndag 22 april 2019

Påskfrid

Annandag påsk och det har varit tre sköna dagar av ledighet. Träffat familjen, varit på fotboll och bio. Åt en underbart god påsklunch på Godthem på långfredagen. Tyckte lite synd om personalen. Var så kraftigt underbemannade att mycket gick fel i servicen. Vi var dock nöjda, då ett vant restaurangöga såg att man satt i skiten. Påverkade, som sagt, inte matkvaliteten och då är det okej för mig.

Har inte skrivit så mycket här på bloggen detta år. Blir väl så när fokus mest ligger på en och samma sak. Har inte varit ute på några fler uppdrag. Just nu ligger fokus på att hålla Mättpunktens budget, samt att köra stenhårda träningar med det nya TSSR. Ett fantastiskt lag på alla sätt. Överträffar mina förväntningar och jag hoppas verkligen att vi kan ta en av de åtråvärda finalplatserna i Storköks SM i september.

Vi har haft omkring 50-60 träningstimmar redan och har även hunnit med att provlaga tänkbara rätter för en liten skara provsmakare.
Förra veckan fick vi ihop vår meny, och har påbörjat att renskriva recept. Nästa helg tränar vi igen och i samband med detta så blir det fotografering av maten samt sammanställning av recepturer. Allt skickas sedan in nästa måndag.

På Mättpunkten, och på Annerstaskolan, drabbades vi av ett tråkigt besked. Vår nya rektor, Renas Khezri, har sagt upp sig
Skälen behöver vi inte gå in på, men vi i köket tyckte det var supertråkigt då vi hade byggt upp en jättefin kontakt med Renas. Nu blir det återigen en t.f rektor fram tills en ny rekrytering är klar.

Känns jobbigt att börja om igen, men vi i köket fortsätter på den inslagna linjen och försöker hålla högsta möjliga kvalitet för våra gästers välbefinnande.

Vi fick ju jättemycket beröm av våra underbara elever på vårt måltidsråd för ett par veckor sedan, så vi är fortsatt peppade.

I övermorgon är det dags att föreläsa på etnografiska museet. Skall bli hur kul som helst. Jobbat färdigt föreläsningen under påsken, så nu återstår bara lite finslipning. Vill Ni gå så kan Ni köpa biljetter via denna länk

http://www.varldskulturmuseerna.se/etnografiskamuseet/program/kalendarium/foredrag/legender-fran-new-orleans/

Är Ni intresserade av föreläsningar och utbildningar, så är ni välkomna att boka HT 2019. Gärna efter den 5 september

Nu skall jag ta mig en kopp kaffe till

På återhörande