tisdag 18 juni 2013
Presentation II
Kanske på sin plats att tala om en man, som är gammal i gården. Som var med i Erfurt och som då jobbade på Lindåsskolan i Göteborg, men som numera huserar hos Måltid Norra Hisingen. Talar då givetvis om allas vår Even Bakke. Vem är han egentligen? Här får Ni en lite presentation av denne fryntlige och glade norske gutt, givetvis komplett med idolbild
söndag 16 juni 2013
Stora Måltidsdagen 2013
Den 17:de oktober är det dags för Stora Måltidsdagen 2013, som går av stapeln på Hilton vid Slussen. Brukar vara en riktig högtidsstund för alla som är involverade i den offentliga måltiden. Där utser man bl.a Årets Måltidsprofil, och i år är det Magasin Måltid som håller i arrangemanget. Se länk nedan
http://www.magasinmaltid.se/stora-maltidsdagen
Kan då berätta att Barbro Fernström och jag själv blivit tillfrågade, och accepterat, att vara moderatorer för denna dag. Väldigt kul och ärofyllt uppdrag, som vi båda ser fram emot med stor tillförsikt, och vi kommer givetvis att bjuda på oss själva så mycket vi någonsin kan.
http://www.magasinmaltid.se/stora-maltidsdagen
Kan då berätta att Barbro Fernström och jag själv blivit tillfrågade, och accepterat, att vara moderatorer för denna dag. Väldigt kul och ärofyllt uppdrag, som vi båda ser fram emot med stor tillförsikt, och vi kommer givetvis att bjuda på oss själva så mycket vi någonsin kan.
Etiketter:
barbro Fernström,
michael Bäckman,
Stora Måltidsdagen 2013
torsdag 13 juni 2013
Presentation.
Nu är vårterminen över. Mycket jobb har det varit, men också fruktansvärt kul. Fått massor av nya erfarenheter, och det är bara att hoppas att man får lika mycket att göra fortsättningsvis. Har gjort min planering för hösten klar, och den innefattar bl.a föreläsning på Ekerö och i Växjö. Därtill skall jag föreläsa på Matfesten i Skellefteå, och även hålla tre föreläsningar i min egen kommun Huddinge. Har ett väldigt kul uppdrag inbokat tillsammans med Barbro Fernström, men det håller jag på ett tag till.
Riktigt kul med de nya medlemmarna i TSSR. Bägge har acklimatiserat sig väl i laget, och får massor med uppmärksamhet. Johan Ederström har ju blivit något av en kändis nere i Ljungby, så jag tänkte att även ni skulle få chansen att veta lite mer om honom. Bad honom att kort sammanfatta sig själv.
Riktigt kul med de nya medlemmarna i TSSR. Bägge har acklimatiserat sig väl i laget, och får massor med uppmärksamhet. Johan Ederström har ju blivit något av en kändis nere i Ljungby, så jag tänkte att även ni skulle få chansen att veta lite mer om honom. Bad honom att kort sammanfatta sig själv.
- Johan Ederström
40 år
187cm 92 kg
Våg
Familj Sambo och två pojkar
Favoritmat:Italiensk mat samt skaldjur och ostar.
Favoritmusik:Hårdrock,punk och Bruce Springsteen
Favoritfilm:Gudfaderntrilogin
Favoritlag:IF Troja-Ljungby,Guddarps IF
Tävlingserfarenhet:Har aldrig tävlat inom matlagning men har 7 säsonger och 250 matcher som lagledare i fotboll och vet hur man skapar god stämning i en grupp.
Började som sommarjobbare på Restaurang Hammarsbacke i Ljungby 1987 gick sedan tre år på Ryssbygymnasiets kockutbildning,Har sedan 1991 jobbat som kock,servitör,kökschef.
Har sedan våren 2008 jobbat på BergaLyckansförskola som ligger i Lagan,Ljungby kommun.
Träffade 2011 Michael Bäckman genom en av hans kurser i projektet Kostkompetens i fem kommuner.Fick genom samma projekt kontakt med Lyndon McLeod och Even Bakke.
Med över 20 års erfarenhet som matlagare hoppas Johan tillföra en stabil grund som behövs för att vara reserv/inhoppare i TSSR.Sådär. Nu vet Ni allt om denne man. Då jag alltid vet någonting hemligt om varje lagmedlem, så kan jag även avslöja att en av Johans söner heter Alex, och är döpt efter Alex Lifeson, gitarristen i Rush.Återkommer under sommaren med fler presentationer. Nu skall jag ta det lugnt i soffan en stund, innan det är dags att knyta sig för kvällen. Sista arbetsdagen imorgon, innan jag går på en välbehövlig tvåveckorsvila, där jag även tänkte åka till Torsby över midsommar. Blir balsam för själen, och förhoppningsvis är hembygdsgården öppen, så jag får mig en baddarportion mutti med fläsk.
måndag 3 juni 2013
Balen 2013
Igår hölls, traditionsenligt, niornas bal. Rekordstort antal deltagare. Hundra elever och ett tjugotal lärare, samlades i Vistaskolans matsal, för att äta gott och ha trevligt. När vi gick hemåt vid halvtiotiden var dansen i full gång. För oss i köket är detta en av höjpunkterna varje år, och vi lägger ned många timmars arbete, på att ge eleverna en perfekt kväll. Denna bal skall ju vara ett minne för livet. Tror vi lyckades bra med detta. Här följer nu ett svep av bilder, som jag hoppas kan förmedla lite av feststämningen från igår kväll.
Tårtgarnering under gårdagseftermiddagen
Här har vi börjat bygga upp dekorationerna på buffebordet. Olivträd, citronträd, lagerbladträd, fikonträd, tomat & chiliplantor, sötpotatisar, färglada tomater, kokosnötter och spridda örter av olika sort...
Ett riktigt glatt och, kvällen till ära, fulltaligt köksgäng. Kändes bra att vi alla kunde vara på plats!!!
Våra lärare tog tag i dukningen, som blev oerhört färgglad och harmonisk. All heder till dom!!
Anna Collins-Gustafsson, biträdande rektor, och allas vår Helena Bäckman, ler ikapp!!!!!
Buffébordet i färdigt skick. Bara att titta, njuta och bli hungriga. Våra elever lät sig väl smaka
Klänningarna denna kväll går utanpå det mesta. Härligt att se alla dessa uppklädda ungdomar!!!!!
Inte speciellt svårt att få eleverna att posera en kväll som denna.
Enligt gängse tradition delade Helena, Pari & Khandan ut priset för "årets trevligaste matgäst" (nej, jag lägger mig inte i den uttagningen). Vinnare i år blev Adrian Genc, som fick ett diplom och en biobiljett. han vann med motiveringen "
”FÖR SITT ALLTID LIKA TREVLIGA SÄTT, GLADA HUMÖR OCH FÖR DEN RESPEKT
HAN VISAT FÖR OSS I KÖKET, OCH FÖR DET ARBETE SOM VI UTFÖR”
Ett glatt gäng i väldigt olika längdformat. Khandan, Maysa, undertecknad & Mizgin
Middagen i full gång.
Vår eminente rektor Tommy Hellsten i mitten omgiven av kvinnlig fägring. Annica till vänster och Anki till höger. Han ser ut att trivas rätt bra där han står, tycker jag.
Här var då "mitt" tårtbidrag på tårtbuffén. En härlig chokladmoussetårta (vit och vanlig chokladmousse), ett tutti-frutticrunch på kanterna och toppad mer färska hallon & blåbär.
Helenas tårta denna gång (och som var ooootroooligt god) var en härlig skapelse fylld med dulche de leche (kokt kondenserad mjölk) och mosad banan. Sedan täckt med vaniljsockrad vispgrädde och toppad med färska jordgubbar. Bliderna nedan visar Khandans smått fantastiska små bakverk, som var smått mirakulöst goda. Tackar gud för att hon jobbar i mitt kök, så jag får avnjuta dessa godsaker bra mycket oftare än bara en gång om året!!!!
Tårtgarnering under gårdagseftermiddagen
Här har vi börjat bygga upp dekorationerna på buffebordet. Olivträd, citronträd, lagerbladträd, fikonträd, tomat & chiliplantor, sötpotatisar, färglada tomater, kokosnötter och spridda örter av olika sort...
Ett riktigt glatt och, kvällen till ära, fulltaligt köksgäng. Kändes bra att vi alla kunde vara på plats!!!
Våra lärare tog tag i dukningen, som blev oerhört färgglad och harmonisk. All heder till dom!!
Anna Collins-Gustafsson, biträdande rektor, och allas vår Helena Bäckman, ler ikapp!!!!!
Buffébordet i färdigt skick. Bara att titta, njuta och bli hungriga. Våra elever lät sig väl smaka
Klänningarna denna kväll går utanpå det mesta. Härligt att se alla dessa uppklädda ungdomar!!!!!
Inte speciellt svårt att få eleverna att posera en kväll som denna.
Enligt gängse tradition delade Helena, Pari & Khandan ut priset för "årets trevligaste matgäst" (nej, jag lägger mig inte i den uttagningen). Vinnare i år blev Adrian Genc, som fick ett diplom och en biobiljett. han vann med motiveringen "
”FÖR SITT ALLTID LIKA TREVLIGA SÄTT, GLADA HUMÖR OCH FÖR DEN RESPEKT
HAN VISAT FÖR OSS I KÖKET, OCH FÖR DET ARBETE SOM VI UTFÖR”
Ett glatt gäng i väldigt olika längdformat. Khandan, Maysa, undertecknad & Mizgin
Middagen i full gång.
Vår eminente rektor Tommy Hellsten i mitten omgiven av kvinnlig fägring. Annica till vänster och Anki till höger. Han ser ut att trivas rätt bra där han står, tycker jag.
Här var då "mitt" tårtbidrag på tårtbuffén. En härlig chokladmoussetårta (vit och vanlig chokladmousse), ett tutti-frutticrunch på kanterna och toppad mer färska hallon & blåbär.
Helenas tårta denna gång (och som var ooootroooligt god) var en härlig skapelse fylld med dulche de leche (kokt kondenserad mjölk) och mosad banan. Sedan täckt med vaniljsockrad vispgrädde och toppad med färska jordgubbar. Bliderna nedan visar Khandans smått fantastiska små bakverk, som var smått mirakulöst goda. Tackar gud för att hon jobbar i mitt kök, så jag får avnjuta dessa godsaker bra mycket oftare än bara en gång om året!!!!
Med detta kan vi lägga balen 2013 åt sidan, och njuta av minnena. Nästa festivitet här på skolan blir redan nästa fredag, då lärarna skall få sin obligatoriska smörgåstårteavslutning. Har en riktigt härlig smörgåstårta på lut, och det kommer säkerligen bilder även på denna. Nu, pang ut i köket. Måste ju laga lunch även idag!!!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)