torsdag 22 april 2010

Skolmatsgastro & annat

Värnamos Nya Skolresaturanger. Sjösätts snart. Här har ni en idolbild på den ansvariga. Från väsnster Kristin Emilsson, undertecknad till höger och Lyndon McCleod i mitten.
Skolmatsgastro över. Sist i finalen men femma i Sverige. Det är så vi får se det. Vi gjorde vår klart bästa servering men det räckte inte riktigt till. Tror inte riktigt att Sverige är riktigt redo för den här typen av skolmat ännu. Vi har ju tagit det hela ett steg längre, när det gäller att massproducera rätter som är helt annorlunda mot vad som anses vara typsik skolmat. Det som var roligast var att våra rätter gick bäst hem bland den gästjury som var på plats. Den bestod av rektorer, skolbarn, kommunala representanter samt en och annan celebritet. Efter deras röster var vi på andraplats efter de omöjliga Rosenknopparna, ledda av lagledare Martin Karlsson. I expertjuryn var vi dock inte ett dugg populära, och den ena bottenpoängen följdes av den andra, och vi föll som ett sänke ner till sistaplatsen.
Vi tar dock med oss ett par saker. Nästa gång vi deltar så gäller det inte bara att laga bra mat. Vi måste, helt klart, överprestera. Det andra får förbli en hemlighet

För lite livebilder följ länken http://www.youtube.com/watch?v=sDqsJqLsyWc

Kändes lite tråkig på barnens vägnar att vi inte vann. Vi tyckte att det stödet vi fick var smått fantastiskt, och vi ger en eloge till alla som var där och stöttade oss.

Nästa vecka så kan Ni förresten smaka på tävlingsrätterna. Restaurang Kungsholmen serverar dessa som lunch mellan 1100-13.30 varje dag. Priset är facila 25 :-(??????) och vår rätt kommer att serveras på fredag. Varför inte äta där hela nästa vecka och se vem Ni tyckte var bäst. Läs mer på nedanstående länk

Arlamässorna, där jag skulle deltagit, har blivit framflyttade till September.
Var även på Arla Foods Guldko-gala på Grand Hotel igår. En magnifik tillställning, och då jag satt i juryn för bästa Matglädjeskola, vill jag passa på att gratulera Östergårdsskolan i Halmstad till segern. Jennie Andersson är en härlig och varm person, och har gjort en stor insats för skolmaten i Halland. Hennes personal är fantastisk. GRATTIS!!
Vill även skicka en tanke till grabbarna i Runstensskolan i Haninge och de goa gummorna i Nordhemssskolan i Göteborg. Ni var inte långt efter och ni gör också ett fantastiskt jobb.
Man kan lugnt säga att "alla var där" när det gällde gäster på galan igår. givetvis var Annika Unt-Widell där och strålade. Fredrik Eriksson, Andreas Hedlund, Markus Aujalay, och en massa andra från Årets Kock kollektivet var där och spred stjärnglans. Alla ifrån Arla, inklusive vår favoritbonde från Laholm, var där. Salem al-Fakir uppträdde, Gustav Trädgårdh stod för menyn, "babben " Larsson babblade:) och syskonen Da Silva dansade. Det var en härlig upplevelse att "kebebba" Jennie under "danslektionen". Pelle Thörnberg höll i konferenciersuppgiften med den äran.
Givetvis var Victoria och Petra från Enköping där. Den strävsamma måltidsservice-duon, som inte bara är kostchefer utan även har som uppgift att försöka hålla koll på den oregerliga Bambatrion. Hälsning till Er också förresten.
Nu skall jag snart iväg till Gastro Nord igen. Pari, vår diskerska, är med i disk tävlingen "The dirtiest fight of the year". Vem vet. kanske vi får någon titel iallafall. Tydligen var hon snabbast i försöket, och har blivit en publikfavorit.
Vid datorn
Michael Bäckman1 kommentar: