onsdag 25 januari 2012

Full fart igen...

terminen är i full gång, och det är nu två veckor sedan vi kom hem från Mexico. Känns som en evighet sen. Idag bär det av till Huddinge Gymnasium. Dags för den årligt återkommande galan "Årets Pedagog" och som vanligt är det Annersta som får äran att hålla i maten. Massor med godsaker vankas...
Rökhalstrad rosepeppargravad lax
Sauce vertes
Kycklingfile ”Gremolata” (vitlök, persilja, citron)
Enrökt lamm
citrusaioli
Pastasallad m. rostad marinerad fänkål, paprika & zucchini
Caesarsallad m. brödkrutonger
Hembakat bröd. Focaccia m. flingsalt & citron
Bör väl falla alla gäster på läppen tycker jag:)

Imorgon är det möte för Huddinges kökschefer här matsalen, och på kvällen skall jag hålla ett anförande på Folkpartiets gruppmöte här i Huddinge.

På fredag bär det av till Hallstahammar för en föreläsning där. Gillar att föreläsa på fredagar. Det blir alltid en sådan härligt, avkopplad känsla när man skall hem.

Nästa vecka syftar helt mot fredagen. Har lusläst Maria Masoomis kokbok Persiska smaker, och utifrån denna bok skapat ett "Tusen och en Natt"tema. Kommer att innebära massor med inspirerad matlagning, och det blir säkert en härlig vecka, som även bjuder på ett antal studiebesök. Älvsjö förskolor kommer hit på måndag. Det gör också Regina Johansson från Arla, som jag skall prata lite trevligheter med. Rita från Nytorpsskolan i Rönninge, tillika nybliven guldkofinalist, kommer och besöker oss på tisdagen. Den ansvarige för vårt nya utskick, kommer på onsdagen. På torsdagen vankas det politikerbesök igen, då Drevvikenpartiets Katharina Wallenborg kommer på återbesök. Hur mycket kul som helst m.a.o

Har även haft ett inledande besök på Tegelhagsskolan i Sollentuna. Där är det mesta förberett för mitt besök under den senare delen av vecka 6. Har saknat kringflackandet lite, vilket är ett gott tecken. Solljuset under två veckor har gett mig den energi man så väl behöver för att orka med ett heltidsjobb, att driva eget bolag, samt att hinna med OS.satsningen.

Hur den fortlöper kommer det rapporter på framöver.

Hade även besök från den nya skolmatstidning som skall börja ges ut. Kommer att ha ett stående inslag, men för att se detta så får ni nog köpa tidningen. Mer info om detta kommer också framöver.
Nej, nu skall jag byta om inför avfärden till Huddinge gymnasium.

ha det gott så länge

Michael Bäckman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar