tisdag 12 mars 2013

Bland härliga seniorer!!!!

Har tillbringar helgen tillsammans med Even Bakke på SVPH:s olika äldreboenden, och då såklart i köken. Fantastiska dagar. Vi skulle hålla utbildningar i något vi kallade "Morgondagens Mat idag" där man förbereder våra äldreboenden för den nya generation seniorer som är på väg in. Beresta, kräsna och många minus fläsk. Menyn såg ut som såhär



Middag              :  Libanesisk Wallenbergare m. gult potatismos & skirat vitlökssmör

Middag              :  Wasabimarinerad kalkoninbakad torskrygg m. sesam, soja & kokossås  

Vegetariskt       :   Sveciliansk lasagne

Sallad                  :  Citronmelissdoftande melonmimosa , Rostad rotfrukt & paprikasymfoni

Dessert               :  Kanel & ingefärsstekta äppelklyftor m röda bär & honungsmezeyoghurt

Vi började på Nockebyhus på fredagen. Fullt hus (350 personer) och stämningen var på topp. De nya smakerna togs väldigt väl emot, och vi cirkulerade i matsalen under hela den 3,5 timme långa serveringen, och fick massor med positivt gensvar




Här ser vi delar av serveringspersonalen, som inte var direkt deprimerade, övar att stå och få beröm.
 
Efter att sovit som stockar, i trevliga gästrum, begav vi oss på lördagen ner till Nockeby hem och servering nummer två. Kanontrevlig kökspersonal, och här tände det till ordentligt i matlagningen, och resultatet blev helt underbart. Serveringen flöt på som en dröm och även här cirkulerade vi runt i matsalen under hela serveringen. Väldigt torr i munnen blev man av allt prat och många liter vatten gick åt.





Kvällen avslutades med att en äldre gentleman med mikrofon, fick gästerna att visa sin uppskattning på ett alldeles speciellt sätt. Vi kröp sedan till kojs med en lite tår i ögat efter denna lilla händelse
 
 Söndagen påbörjades med att packa. Därefter lämnade vi Nockeby via taxi, och tog oss till Fredhäll, som var det minsta av dessa äldreboenden. Endast 130 portioner här, och även denna dag gick som smort. Oerhört intresserad personal, och vi hade även här, tid att språkas vid med gästerna under serveringen.










Vid halv sju avslutade vi helgens uppdrag och jag åkte hem till Västerhaninge, och fick äntligen sova bredvid frun, i min egen säng igen. Even tog sig tågledes till Göteborg, och var inte hemma förren framåt tolv, men så är han några år yngre än undertecknad. Sammanfattningsvis en helt superb helg, och jag vill även passa på att tacka Ingergerd Persson för ett utmärkt samarbete kring detta arrangemang, och för trevliga, guidade historieturer runt i de fantastiska lokalerna både i Fredhäll & Nockeby.

Nu stundar det 30 års jubileum på Annersta, så hela veckan kommer att gå åt att förbereda detta. Barnen får på fredag Helstekt Entrecote med hasselbackspotatis och en såsbuffe. För skolans anställda ordnas det en fest på kvällen med massor med godsaker. Barbro Fernström besöker oss torsdag och fredag så det blir två WGJ nominerade skolkockar i köket till denna händelse.

Ekoskolan från Tungelsta kommer på besök alldeles strax, så nu avslutar jag...nästa vecka Hallstahammar.))

Michael Bäckman
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar