måndag 3 juni 2013

Balen 2013

Igår hölls, traditionsenligt, niornas bal. Rekordstort antal deltagare. Hundra elever och ett tjugotal lärare, samlades i Vistaskolans matsal, för att äta gott och ha trevligt. När vi gick hemåt vid halvtiotiden var dansen i full gång. För oss i köket är detta en av höjpunkterna varje år, och vi lägger ned många timmars arbete, på att ge eleverna en perfekt kväll. Denna bal skall ju vara ett minne för livet. Tror vi lyckades bra med detta. Här följer nu ett svep av bilder, som jag hoppas kan förmedla lite av feststämningen från igår kväll.
               Tårtgarnering under gårdagseftermiddagen

 
Här har vi börjat bygga upp dekorationerna på buffebordet. Olivträd, citronträd, lagerbladträd, fikonträd, tomat & chiliplantor, sötpotatisar, färglada tomater, kokosnötter och spridda örter av olika sort...


Ett riktigt glatt och, kvällen till ära, fulltaligt köksgäng. Kändes bra att vi alla kunde vara på plats!!!


    Våra lärare tog tag i dukningen, som blev oerhört färgglad och harmonisk. All heder till dom!!


       Anna Collins-Gustafsson, biträdande rektor, och allas vår Helena Bäckman, ler ikapp!!!!!


   Buffébordet i färdigt skick. Bara att titta, njuta och bli hungriga. Våra elever lät sig väl smaka

Klänningarna denna kväll går utanpå det mesta. Härligt att se alla dessa uppklädda ungdomar!!!!!


  Inte speciellt svårt att få eleverna att posera en kväll som denna.


Enligt gängse tradition delade Helena, Pari & Khandan ut priset för "årets trevligaste matgäst" (nej, jag lägger mig inte i den uttagningen). Vinnare i år blev Adrian Genc, som fick ett diplom och en biobiljett. han vann med motiveringen "

”FÖR SITT ALLTID LIKA TREVLIGA SÄTT, GLADA HUMÖR OCH FÖR DEN RESPEKT HAN VISAT FÖR OSS I KÖKET, OCH FÖR DET ARBETE SOM VI UTFÖR”
      Ett glatt gäng i väldigt olika längdformat. Khandan, Maysa, undertecknad & Mizgin


              Middagen i full gång.

  
Vår eminente rektor Tommy Hellsten i mitten omgiven av kvinnlig fägring. Annica till vänster och Anki till höger. Han ser ut att trivas rätt bra där han står, tycker jag.


  Här var då "mitt" tårtbidrag på tårtbuffén. En härlig chokladmoussetårta (vit och vanlig chokladmousse), ett tutti-frutticrunch på kanterna och toppad mer färska hallon & blåbär.


Helenas tårta denna gång (och som var ooootroooligt god) var en härlig skapelse fylld med dulche de leche (kokt kondenserad mjölk) och mosad banan. Sedan täckt med vaniljsockrad vispgrädde och toppad med färska jordgubbar. Bliderna nedan visar Khandans smått fantastiska små bakverk, som var smått mirakulöst goda. Tackar gud för att hon jobbar i mitt kök, så jag får avnjuta dessa godsaker bra mycket oftare än bara en gång om året!!!!
 
Med detta kan vi lägga balen 2013 åt sidan, och njuta av minnena. Nästa festivitet här på skolan blir redan nästa fredag, då lärarna skall få sin obligatoriska smörgåstårteavslutning. Har en riktigt härlig smörgåstårta på lut, och det kommer säkerligen bilder även på denna. Nu, pang ut i köket. Måste ju laga lunch även idag!!!

1 kommentar:

  1. Wow! Ni överträffar föregående år varje år? Kan man säga så ? =P ni vet ju vad jag menar ! :) /aurora

    SvaraRadera