söndag 23 februari 2014

On the road again..

Kändes nästan märkligt att gå upp imorse. Var ju ett tag sedan, som man var tvungen att gå upp tidigt på en söndag, och ge sig iväg på en tågresa. Sitter nu tryggt på tåget mot Göteborg, där jag skall byta, för att sedan åka till Säffle, och tillbringa nästa vecka där. Föreläsningar och utbildningar står på agendan.

Om denna vecka står att läsa på följande länk

http://www.saffle.se/sv/malgrupp/turist/evenemang-fran-varmlandorg/?event=2058112

Ett mycket inspirerande upplägg, och mamma till detta är givetvis Carina Nisén (kostchef i Säffle), som inte räds något nytt. Vi hoppas mycket på att kunna nå hem och föräldrar med denna variant på utbildning, såväl som att kunna inspirera personalen till nya ideér.

Börjar dock veckan med en föreläsning om bemötande, och den går av stapeln imorgon eftermiddag.

På torsdag kommer andra halvan av M & H Bäckman ned till Säffle, dvs Helena, och skall delta i den sista dagens utbildning. Blir kul att få lite assistans av henne, något som inte hänt sedan en salladskurs i Säters Kommun.

Vecka 10 börjar sedan på hemmaplan, men på torsdagen bär det iväg ner till Växjö. På fredagen skall det då hållas en utbildning för skolmåltidspersonalen där. Det är med spänning vi följer utvecklingen i Växjö, sedan Annica Thor (tidigare kostchef i Ljungby) tog över. Mycket som är på gång, och denna utbildning är ett led i detta. Upplägget är detsamma, som de utbildningar som hölls i Ryssby, i samabnd med projektet Kostkompetens i fem kommuner, och även denna gång sker det i samarbete med firma Even Bakke. Vi hoppas på god respons även denna gång, då utbildningarna i Ryssby blev något av en eriksgata, vad tiden gick.

Veckan efter det är det så dags för TSSR att göra sin första test av VM menyn. Detta kommer att ske hos SVPH i Nockeby, och mer info om denna tillställning kommer på denna blogg när det närmar sig.

Tror att det räcker så för idag. Vi skall inte gå händelserna i förväg, men kan väl berätta att utbildningar & föreläsningar även är inplanerade i Grums, Arvika, Katrineholm, Solna & ytterligare orter. Dessutom besök med TSSR i Göteborg & Ljungby, samt en hel del aktivitet under Gastronordveckan. Blir, som sagt var, en riktigt fullspäckad vårtermin.

Nu har jag två timmar att finslipa morgondagens föreläsning, innan jag är i Göteborg. På återhörande 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar