onsdag 11 juni 2014

Vårterminen som har gått...

Sitter här och tänker tillbaka lite. Har nu serverat vårterminens sista RIKTIGA lunch, och det är tyst och lugnt på Mättpunkten. Samma sak var det när man började i januari, men det lugnet förbyttes snabbt mot ett högtryck utav sällan skådat slag.

Smög igång med ett första möte med TSSR 24-25 januari, då vi laborerade ihop en meny. Känns som en evighet sedan. Var på Årets kockgalan med samarbetspartnern Maria Masoomi den 7 februari.

10-11 februari hade vi ett trevligt studiebesök från Gislaved. Margareta Nylander och hennes kollega var här i två dagar- Den 12 februari föreläste jag för föräldrarna till våra sjätteklassare. En riktigt trevlig kväll, kommer jag ihåg.

17-18 februari kom Ljungbyhedsskolan från Klippan hit på tvådagars studiebesök, och vi fick tipset om bordsmoppar. Vi hoppas kunna återgälda besöket under året:)

Vecka 8, tillika sportlov, tillbringade jag med att hålla en enveckasutbildning i Säffle. En helt fantastisk vecka, med massor med kul. Glömmer aldrig efterrättspizzan hos Lotta Stenholm. Ojojoj..och den hysteriskt roliga avslutningsmiddagen på hotellet i Säffle. Då hade frun anslutit och aldrig har det väl skrattats så mycket som det gjorde den kvällen.Här slutade även vår kock Joakim, och han har inte ersatts, utan vi har möblerat om och tjänat bra med tid och pengar. Allting går med god vilja och gott humör.

Veckan efter bar det iväg med Even Bakke till Växjö, där vi höll ytterligare en fantastisk kursdag tillsammans.

Den 14-15 mars åkte hela gänget till SVPH i Nockeby, för att ha en första servering med TSSR inför knappa 400 förväntansfulla seniorer. Maria Masoomi skulle också varit med, men fick ställa in då hon råkat ut för en oturlig huvudskada. Barbro kunde inte heller medverka, då hon firade sin mans födelsedag i Skottland, men Johan Edertröm hoppade in med den äran.
 
Den 18 mars fick vi ett trevligt studiebesök från Ludvika, innan det bar iväg till London och därifrån direkt till Arvika, där jag hade en fantastiskt trevlig föreläsning. Torsdagen efter det var det så dags att åka till Värmland IGEN, för att hålla utbildning i Grums tillsammans med evige vapendragaren Even Bakke. Succé även här

Den 31 var det så dags för WGJ galan. Helt underbar eftermiddag, där Even fick priset för bästa skolkock (undertecknad trea), Tommy Hellsten blev tvåa i årets gastronomiske rektor, och jag fick hederstipendium av WGJ och Prins Carl Philip. Pengarna kommer att användas till att fräscha upp matsalen.

7 april var det dags för Guldkogalan. Lika överdådig som vanligt. Johan Ederström i final med sin förskola, men nådde inte ända fram. Sällan har man skådat en ilsknare tvåa. Johans vinnarskalle är en riktigt tillgång i TSSR, vill jag lova.

På påsklovet bar det iväg på en liten miniturné till Katrineholm och Örebro. Fantastiskt rolig ledarskapsutbildning i katrineholm och en grym föreläsning i Örebro. Kändes som en topp femma genom tiderna.

28 april var det så dags för det första TSSR eventet på Annersta. Mycket lyckat, men när man ser tillbaka på den tillagningen, så märker man hur vi har utvecklat både mat och arbetssätt. Kul hade vi iallafall, och gästerna var så nöjda.

Här någonstans blev min andra kock sjuk., och vi stod inför Gastro Nord veckan. Plockade snabbt in Helena i köket, och tog in diskhjälp fyra timmar om dagen. Så har vi sedan gått personalmässigt terminen ut.....och det har gått bra. Råder en otrolig övertro på antal händer på skolrestaurangerna runt om i skolmatssverige. Har märkt, att ju färre man är, desto effektivare är man i det man gör.

Gastro Nord gick i ett huj. Var med i juryn för skolmatsgastro. Var med i paneldebatt, pratade hos Martin & servera och hos Movement. Var även hos Ljunggren & Daughters monter, då dom hade den goda smaken att gå in som en av våra sponsorer.

Veckan efter det, dvs vecka 20, föreläste jag för Huddinge hembygdsförening här på Annersta. Jättekul och jätteomtyckt. På fredagen bar det iväg till Vingåker och föreläsning där, innan det var dags för TSSR eventet i Göteborg. Dit på söndagen och hem på måndagen, efter en otroligt kul dag. Var dock väldigt sliten här.
 

Veckan efter föreläste jag på seminariedagen "skolmåltid 2014". Gick fenomenalt bra, och fik kanonbetyg på utvärderingen.

Förra veckan genomförde vi så vår bal, på lördagen var det kockduell i Kungsan och i måndags var det vårt Ljungbyevent.

 Puh.....när jag ser allt sammanfattat på detta sätt, så känns det märkligt att jag hunnit med. Har ju faktiskt även skött min heltidstjänst här på Annersta, och har även hunnit med en hel del kul av privat art. Några hammarbymatcher har det blivit. Sett Peter Gabriel och Aerosmith live. Varit i London och kollat West ham- Manchester United. Gått på massor med biobesök, hunnit med flera restaurangbesök. Har man inte lite kul mellan varven, så orkar man inte.

Nu väntar bröllopsdag nästa vecka. Firas på Tele2 med Bajen mot Gais. Midsommarhelg på Djurgården, tror jag. Bröllop i Hjältevad blir det i Juli. Mina kära vänner Anna-Malin och Even gifter sig. Fått äran att vara Bestman. Ett uppdrag som jag ser som årets viktigaste. T.o.m viktigare än VM i Luxemburg.

En tur till Kos blir det också, och ett tredagars besök på Stockholm Music & Arts. Ett par veckor är öppna för ytterligare improvisationsresor. Ojojoj, det här blev långt. Dags att åka hem
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar