tisdag 24 november 2015

Snart jul & semester

Sitter som bäst och håller på med beställningar till julbordet, och planeringen inför uppstarten av vårterminen 2016. Kände mig i behov av en liten paus, då det snurrar beställningsdagar och andra datum i huvudet.

Bara tre veckor kvar till det efterlängtade julbordet, och vi är rejält taggade. Vi har ju hela tiden ambitionen att göra det bättre för varje år, och i planeringen ser det faktiskt snäppet vassare ut än förra året.

Nytt för i år är en helt ny station, där vi ersatt det julgodis vi hade förra året, med en flora av egenbakta kakor. Helt utan spår av nötter. Helena har gått på som en virvelvind, och har bakat upp en enorm laddning med småkakor av allehanda sorter. Imorgon skall vår kockprofil få baka ännu fler. Kockprofilen, som nu ökat till bristningsgränsen och där vi i nuläget ej kan plocka in fler. Hur kul som helst!!!

Julbordet är höjdpunkten på varje läsår och det skall bli otroligt kul att få laga all denna mat till våra förväntansfulla gäster. Bilder och filmklipp kommer garanterat.

På tisdag nästa vecka får vi besök av yrvädret från Västerås dvs. Ivan "Igge"Henriksen. Ytterligare ett av dessa fantastiska utbyten. som vi ägnar oss åt. Hoppas och tror på en helt fantastisk dag.

När det gäller nästa termin, så är matsedlar och arbetsfördelningslistor klara t.o.m vecka fyra. Hittade mycket inspiration i "kokbok för världens viktigaste matgäster". Har Ni inte läst denna eminenta bok, så skaffa den per omgående. Riktigt bra!!!

På företagssidan ser det relativt lugnt ut. Massor med offerter ute, men inga datum är satta än så länge. Kommer att hålla en föreläsning för MåBragruppen om "nyttig mat" i April. Har även en föreläsning om kompetenskrav och framtidsutsikter för personal som söker sig till den offentliga gastronomin. Blir spännande att se om man kan intressera fler för vårt eminenta yrke.

Huvudnumret för nästa år är, trots allt ,OS i Erfurt. Räknar med många timmars jobb innan vi står i köket på mässan. Tycker vi ligger bra till, och ser fram emot den första lagträffen i Januari. Det har varit några slitsamma, men ohyggligt roliga, år med att driva runt TSSR. Har dock lovat mig själv, OCH frun, att detta skall bli min sista tävling. Huvudet vill mycket mer än vad kroppen orkar. Min stora ambition är att laget skall leva vidare utan mig, och där har jag redan planer. Sedan vet man ju, i och för sig, aldrig med mig...har brutit löften till mig själv förut...;) Oavsett lär jag inte släppa taget om TSSR helt. Kommer att finnas med i bakgrunden så länge jag orkar.

Innan dess är det dock dags för rekreation också. Åker, som brukligt är, iväg till sol och värme över jul och nyår. Denna gång bär det iväg till Jamaica. Montego Bay. Gammal dröm som går i uppfyllelse. Besök i Bob Marleys hemby och grav redan inplanerat. Laddat med ett antal goda böcker, och ser fram emot att inte göra ett skapandes dugg i 15 dagar. Chill out på hög nivå.

. Blir också enormt kul att testa äkta jerkchicken, och se om den påminner om den vi gör på Mättpunkten.

Nej, nu har jag skrivit nog för denna gång. Åter till Proceedo och annat kul. På återhörande

                                                       
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar