torsdag 12 juli 2018

Mitt i sommaren....

Ytterligare en stekhet dag i Mättpunktsköket avklarad. En dag kvar till semestern.

Har varit full fart i köket med utskick till en massa olika idrottsläger. Vi har legat på mellan 5-600 portioner fram till denna vecka.

Nu är det dock lugnt som i graven.

Då passar vi på att preppa lite inför hösten. Vi har gjort 200 kg kebabkött på högrev. Lagt in 20 kg Västeråsgurka. Nu härnäst tar den stora köttbullerullen vid, och det ligger dryga 200 kg kravnötfärs i frysen, som skall bli köttbullar till två fulla serveringar. Ytterligare kul inläggningar kommer det garanterat att bli.

Vi ökar ju portionsantalet igen fr.o.m vecka 34. Fyra förskolor som återkommer till vår trygga famn efter att ha provat andra alternativ under ett halvår. Vi kommer inte att utöka personalstyrkan utan kommer att se till att klara detta på befintlig personal. Blir dock tufft med närmare 1600 portioner om dagen, men det fixar vi :)

Något som är tråkigare är att Annerstaskolan lägger ned sina profilklasser, och då även kockprofilen.

Flera olika anledningar till detta, men vi jobbar på att kunna hitta en lösning som gör att vi fortsatt skall kunna skapa förutsättningar för att ingjuta ett intresse för kockyrket i våra elever. Kommer att ta upp detta med rektorn.

Kockprofilprojektet är alldeles för viktigt för att ge upp

På firman fortsätter samarbetet med Sodexo ytterligare en termin. Inget exakt schema lagt i nuläget, men vet att skolorna i Nyköping har hög prioritet, samt ett par nya enheter på Norrmalm.

Har tidigare skrivit om ett besök i Åseda och det går av stapeln under höstlovet. Två dagar blir det där.

Efter ett par års uppehåll är det då dags att återanknyta med Växjö. Den 3e oktober bär det ner dit för en heldagsutbildning.

Blir ett framträdande på konferensen "Framtidens skolmat" också. Ser ut att bli en kanontillställning

http://tiabkonferens.se/assets/pdf/framtidens-skolrestaurang-2018.pdf

För även samtal med några andra intresserade, men där är inget definitivt spikat

Har ytterligare några spännande järn i elden, men dom delger jag Er när allt är klart

Ser även fram emot en jättespännande höst på Mättpunkten. Har massor med kul ideér som kan skåda dagens ljus :)

Nu är jag trött i huvudet och behöver sannerligen lite vila. Vi hörs åter den 13 augusti, då jag är åter från semestern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar