fredag 24 maj 2019

Snart slut på VT 2019

Tiden har verkligen susat på värre än vanligt denna termin. Vi är redan framme i slutet på maj, och det är snart dags för semester. Iår har vi så många sommarutskick att jag väntar tills den 5 juli innan jag går på ledighet. Därefter tar Marcus vid.

Vi är, som vanligt, fullbokade hela sommaren. Idrottsläger och förskolor. Detta år hjälper vi även Segeltorpsskolan, som står inför en mindre renovering.
Appropå renovering. Vi har nu blivit lovade en renovering av vårt uråldriga kök. Planerad start efter VT 2020 och det lär nog dra ut på tiden. Blir i alla fall skönt att få ett helt nytt kök att jobba i, innan man går i pension.
Tråkigaste nyheten från vår skola annars är att vår rektor Renas har sagt upp sig. Vi står nu med en t.f rektor igen och processen att rekrytera ny rektor har precis inletts. Känns tråkigt att vi aldrig kan få upp den kontinuitet som denna skola så väl behöver.

Därför känns det som vi i köket har en ännu viktigare uppgift än vanligt och det är att hålla stämningen uppe med massor med god mat och galna upptåg. Känns som vi har gjort vår mätmässigt bästa termin på mången god dag, vilket inte vill säga lite.

Nu laddar vi för stordåd inför niornas bal den 3:e juni.

Bästa nyheten då. Självklart att det blev finalplats i Storköks-SM för TSSR

http://www.mynewsdesk.com/se/sodexo/pressreleases/sodexo-i-final-i-storkoeks-sm-2876539?fbclid=IwAR3yJ9LyGU6Kc820jlK1X8xYl0qNvCSsdqZSSYt_9dLVUT6Zj7XAnlJmL4c

Känns som vi har en jättechans att blanda oss i segerstriden, nu när vi blev en av de sex finallagen. Finalen går av stapeln på september månads stora gastronomiska evenemang. Gastro Summit på Älvsjömässan. Fullspäckade dagar. Tävlingar, seminarier och annat kul.

https://www.gastronord.se/summit-senaste-nytt?sc_lang=sv-se

Känns fantastiskt kul att det projektet, Team sodexo school restaurants, som vi startade upp vid årsskiftet, burit frukt. Träningsviljan och engagemanget från hela laget har varit enormt, och trots att jag lagt på en rätt stor mängd träningsdagar, så har det inte knotats. Nu när vi vet att vi är finalklara så tränar vi både på kristi himmelsfärdsdagen och nationaldagen. Det finns inga genvägar till framgång. Bara hård träning. Följ gärna lagets öden och äventyr på fb och instagram

https://www.facebook.com/Team-Sodexo-School-Restaurants-2177125632341753/?ref=bookmarks

https://www.instagram.com/team_sodexo_school_resta/




Så mycket annat har inte hänt. Lugnt och stilla på firman. Har haft ett par diskussioner kring utbildningar under hösten, men har i dagsläget inget konkret på bokat. Kan vara andra spännande saker på gång, men det återstår att se.

Nu är det dags att återgå till jobbet. Sitter och försöker få någon ordning på beställningarna som stökas till av de röda dagarna de nästkommande två veckorna.

Vi hörs och syns



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar