torsdag 10 oktober 2019

Jag höll inte ord!!!!

Efter senaste OS i Erfurt lovade jag min kära fru att det skulle vara färdigtävlat. Åtminstone internationellt. Det löftet gick inte bra att hålla. Efter vår insats i SM så kände jag bara att jag var TVUNGEN att göra ett sista OS med detta helt underbara gäng. I SM slutade vi fyra. Några fatala misstag kostade oss en topp tre placering. Ringrosten lyste igenom. Var dock väldigt nöjd med prestationen kring matlagningen och framför allt att vi inte tog några genvägar med färdiga tortillabröd och annat, utan faktiskt producerade allt från scratch.
Dessutom visade det sig att laget var ytterst stresståliga och klarade pressen att tävla alldeles utmärkt.
  

Dagens efter SM så var det bara att dra igång analysen av denna tävling. Med domarnas feedback i ryggen och en självkritisk genomgång av vår tävlingsdag så lade vi upp riktilinjerna inför OS. Brann ju lite i knutarna minst sagt. En färdig meny skulle vara inlämnad senast den 30 september. Efter många timmars brainstorming så lossnade det så smått. Vår nye lagmedlem (sexmannalag i OS istället för fem som i SM) Niklas Pallgren visade sig vara en guldgruva av inspiration. Med meriter från Årets kock och Årets Ekokock kunde han bidra med mycket smått och gott. Ett nytt lagfotografi hann vi också med. Den 30 september kunde jag då äntligen trycka på "skickaknappen", och mailet till VKD gick iväg med både meny och lagbild.

Nu blir det hårdkörning. Tiden är knapp och mycket skall göras. Vi har ett nytt träningskök mitt i Bajenland, som vi hoppas skall vara ännu bättre lämpat för träning än Annerstaköket. Mer om detta lär Ni höra under hösten.

På firman så har det strömmat in uppdrag. Samarbetet med Restaurangakademin bär frukt.  Riktigt roligt, faktiskt. Kommer att ha två praktiska halvdagsutbildningar på Stockholms Sjukhem. Blir mycket spännande och inspirerande. Ett ställe som verkligen satsar på kvalitet verkar det. Fredrik Eriksson kommer ju att föreläsa där ett par veckor innan mina utbildningar, så man plockar verkligen russinen ur kakan när man väljer utbildare.

Jag skall även ge mig iväg ut till Ekerö för att hålla en bakutbildning igen. Har ju föreläst där för några år sedan, så det skall bli kul att återse den personalgruppen.

Samarbetet med Lantmännen lever. Gör ett par utbildningsdagar i vegetarisk matlagning tillsammans med Camilla Linder. Återigen är det för Sodexopersonal som utbildningarna hålls.

En föreläsning, som startskott på ett större samarbete, blir det i Salems kommun i början av det nya året.

Ett riktigt stort jobb, med en kundgrupp som jag ännu inte stött på, är under förhandling. Även det till nästa år.

Finns även en möjlighet att få återse en gammal småländsk favoritort under vårterminen.

Förutom det så väntar vi med spänning på att få se en ny rektor på Annerstaskolan. Vi törstar ju efter lite kontinuitet och hoppet är det sista som överger en, sägs det.

Snart är det dags för julbord också. Fick beskedet att vi kör den 17e december. Blir perfekt. Helgen efter det så bär det iväg till Koh Lanta för första gången. Skall vara riktigt varmt. Något min kropp längtar efter nu. Fått nog av mörkt och kyligt väder, trots att vintern inte ens börjat

Nu skall jag bege mig hemåt.

1 kommentar:

  1. Du är grym! 👍🏻
    Lycka till med både tävlandet och alla andra uppdrag!

    SvaraRadera