fredag 5 november 2010

Tuffa tider

har varit ett sanslöst drag den här veckan. Höstlov för många inom skolmaten, men för mig har det gått i ett. I Måndags var jag i Gnesta tillsammans med Arla och hade en inspirationsdag med deras skolrestaurangpersonal. Mycket kul dag, med en hel del god mat och trevligt sällskap. En kommun att hålla ögonen på, för här finns mycket kunnande och ambition.

I tisdags begav jag mig ner till Ljungby. Höll ett anförande för kommunens politiker och åt sedan lunch med några av dem. Den lunchen avnjöts på restaurang garvaren, och det var en positiv överraskning. Härligt gräddig potatisgratäng med hemlagad schnitzel och en välsmakande skysås. En god borlotti & kidneybönmix på salladsbordet. Marinerade oliver. Blev riktigt glatt överraskad, och är ni någon gång i Ljungby så missa inte denna matpärla.
Höll sedan en föreläsning även för kökspersonalen, och den avlöpte jättebra. Tidningen Smålänningen var där, men tyvärr så har dom ingen web-tidning och således blir det ingen länk till den artikeln. Åkte sedan hem genom ett småland dränkt i ösregn.

Annersta på onsdagen och möte med ett par förvaltningar om deras framtida fester. Åtog mig att anordna bägge. 8 & 9 december går dessa av stapeln.

Igår, läs torsdag, var jag i Karlskrona. Blev en riktigt inspirerad föreläsning för ett hundratal skolrestaurang och äldreboendeanställda. Då det var i karlskrona jag startade min kock-karriär, så var det extra kul att vara där. Utbildade ju mig på Matintendenturskolan där, när jag gjorde militärtjänsten. Det visade sig också att jag hade jobbat ihop med Karlskronas kostchef, på en SABIS restaurang, en gång i tiden. Det är allt en bra liten värld vi lever i....

Nu sitter jag med planeringen till de ovan nämnda festerna och skall avsluta detta snarast, för nu säger min kropp tillfälligt nej till mera jobb. Skall ta mig en riktigt skön vilohelg, innan det är dags att åka till Värnamo på torsdag nästa vecka och inspirera Trälleborgsskolan till stordåd:)

Innan dess är det dock tre härliga köksdagar på Annersta. På onsdag så skall vi ha en tvättäkta Mårten Gås lunch. Gåsbröst, rödkål, svartsoppa, riskorv och brysselkålsgryta.....mmmm, det skall bli riktigt kul. Gåsbrösten ligger och tinar så smått för att börja förberedas på måndag.

På återhörande och glöm nu inte....nästa vecka börjar på fredagen:)

Michael Bäckman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar