lördag 19 mars 2011

Flänger runt

Hemma igen efter ytterligare en vecka i ett sanslöst tempo. En bild av hur min vardag ser ut...Iväg till jobbet på måndagen. Drar igång en Biff Stroganoff, som jag sedan lämnar över till jannika, som får färdigställa den, samt ösa upp. Under tiden drar jag igång färsen till en kålpudding, som skall gå ut på tisdagen. Framåt 11 tiden har jag lagt 50 snygga bleck med härlig kålpudding, och gör då också 80 liter underbart gräddig brunsås. pang på nästa sås. 200 liter ostsås (cheddarost, ädelost, ostcremé och färsk parmesan). Reder av, springer in och byter om och drar iväg till Centralen, och tar tåget till säter 1545. Framme klockan 18 på stadshotellet och somnar relativt tidigt. Upp och tillbringar två dagar på Klockarskolan, hos mina härliga säterdamer. Beställer gardiner till frugan på tisdagen som jag hämtar på väg till tåget på onsdagen. Lämnar säter på onsdagen 1610 och är hemma vid 19-tiden. Pratar med frugan och somnar vid nio. Upp kvart i fyra på torsdagen och iväg till Annersta. Stökar undan ett par timmar administrativt jobb, sätter degen till 40 limpor för fredagen, skär upp 160 kg lax i 140 grams portioner. Rusar in och byter om och åker till Centralen. tar tåget mot Vansbro 13.45 och anländer till Vansbro vid 18-tiden. Där möter kostchefen fredrika och kökschefen Inag-lill upp (herregud, jag kom ihåg namnen) med bil, för transport till skolan vi skall vara i. kollar in köket och råvarorna och pratar lite om morgondagen. På Hotell Flottaren 19 30. Somnar typ 1931. Upp vid 0500 på Fredagen, duschar och hämtas vid hotellet vid 0620. In i köket och under den dagen så gör vi albondigas, en thaigryta och bakar bröd. Klara vid 15 tiden. Skjuts ned till bussen och sedan färd från vansbro till Borlänge, för vidare tågresa mot stockholm. Anländer till centralen 2100 och möts där av min fru. Hon har checkat in oss på Royal Viking. Upp på rummet och lämna bagaget, en promenad på stan och sedan köper vi med oss ett par mackor från Subway. Upp på rummet och äter lite, sedan censurerar jag en timme, för att sedan somna vid tolv. En standard vecka i Michael Bäckmans liv. Inte hektiskt alls....
Vansbrobesöket var, för övrigt, väldigt lyckat, och vi språkades vid om en fortsättning där i Augusti. Då det är en liten kommun, ser jag stora möjligheter till en genomgripande förändring med rätt så små medel. För övrigt så var det en frisk fläkt av förnyelse över hela Vansbrobesöket:)))
I säter har man kommit ortoligt långt, och dit åker jag om en månad igen. Återigen till klockarskolan, men sedan påbörjar vi arbetet på ytterligare en skola i Maj.

Nästa vecka bär det iväg till Värnamo på torsdagen. Kul att träffa alla där igen...

Säfflebesökets efterdyningar till 99 % positiva. Köken har börjat baka, trilla köttbullar och jobba som galningar för att göra ÄNNU bättre mat. Fick dock en magsur kommentar, via en insändare i NWT. Någon i Kil hade retat sig för att man tagit in någon från Huddinge istället för att kontakta Kil.
Mitt svar på denna Janteinpirerade insändare hittar Ni här
http://nwt.se/asikter/insandare/article871793.ece

Nu har jag skrivit nog för idag

Michael Bäckman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar