onsdag 14 september 2011

Tryck!!!

Minst sagt, fullt tryck i tillvaron. Har avverkat dagarna i vansbro, som blev riktigt lyckade. Var sedan på skolan och snodde ihop 90 köttfärslimpor innan jag drog iväg till Halmstad igen, för tre dagar på kattegattgymnasiet. En riktigt omtumlande och rolig upplevelse. Förmedlade massor av ideer till en härligt intresserad kökspersonal, och jag tror och hoppas att en förändringens vind blåser in över kattegatt. Alltid lika kul att träffa Jennie och Jocke, och även Mattias Johansson blev en trevlig bekantskap. Vi har enats om någon typ av uppföljning av kattegatt under senare delen av året.

Halmstad framstår mer och mer, som en kommun som verkligen ligger i framkant när det gäller skolmaten. Roligt att höra att en kvalitetshöjning är det primära målet, och inte att spara pengar, även om dessa två faktiskt ibland går hand i hand. Vill Ni läsa mer om Halmstad Kommuns skolmat, så är denna länk att rekommendera.

http://maltidsinspirationihalmstad.tumblr.com/

Annika Unt-Widell och Johan Andersson gjorde att fantastiskt treligt inslag i SVT härom dagen. har Ni missat detta inslag så går det att titta på här
http://svtplay.se/v/2532271/skolmatssafari

Nu väntar ett besök i Säter på måndag, med sallader och vegetarisk matlagning på agendan. Fullt med Dalaköksdamer som suktar efter kunskap. På denna kurs deltar även Helena, så det blir ett extra kul uppdrag.
Därefter bär det iväg till Stora Skedvi, för att se över situationen där, samt att göra en kortföreläsning. Sedan bär det återigen iväg till Värnamo, där jag denna gång får klara mig utan min trogne vapendragare Lyndon. Bara två skolor kvar i Värnamo och den 11 oktober är projektet "Värnamo Nya skolrestauranger" så gott som avslutat för min del. Vi får se tiden an, och se vad som händer där. Enormt kul har det varit iallafall.

Nu väntar 160 kg lax på att bli uppskuret.

På återhörande

Michael Bäckman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar