tisdag 4 oktober 2011

September slut..

Det var samtidigt en av de tuffaste månaderna jag gjort hittills. Många härliga dagar ute i skolkök, men också många träliga tågresor och trista hotellrum. Sedan jag skrev sist har jag, tillsammans med Helena, haft en jättekul kursdag med damerna i Säters kommun. Vi lagade sallader och vegetarisk mat så det stod härliga till.

Åkte därefter till Stora Skedvi och tillbringade där en riktigt givande dag. Var med på ett matråd, hade hela dagen i skolköket med Rigmor och hennes kollega. Till lunch dök Camilla Sparring upp, och därefter så höll jag ett kortare anförande inför lärarna.

Hastade sedan hem till Stockholm och Annersta igen, där jag först gav en intervju till Mitt i Huddinge och sedan tog emot en delegation journalister från Moskva, Washington och Tyskland. Det besöket resulterade i denna artikel.

http://www.schulverpflegungev.net/das-schulessen-der-neuen-kulinarische-nation

Efter det var det bara att åka hem igen, packa på nytt, och sedan ge mig iväg till Trälleborgs förskola i Värnamo. Hade tre riktigt trevliga dagar med Magdalena i köket, och vi hann testa massor med nya smaker för en skara urgulliga barn. Hem till Stockholm igen och har sedan varit hemma i över en vecka. Har tillbringat de senaste två dagarna med att steka enorma mängder raggmunkar, som skall serveras imorgon. På torsdag bär det sedan iväg till Värnamo igen, för att tillbringa tre dagar på Forsheda skola. Klar med detta på tisdag e.m. Med detta sätter jag punkt för min del i Projektet Värnamo Nya Skolrestauranger. Vad som sedan händer där återstår att se. Stora omvälvningar har iallafall skett i Värnamo, med ny kostorgansiation och annat spännade. Vad som återstår för mig, är att göra utvärderingar på de sista två skolorna jag besök, samt göra en övergripande slutanalys av min och Lyndons del i projektet.

Sollentuna besöket blev dessvärre inställt, så nu står Svärdsjöskolan näst i tur. Blir även en föreläsning i Falun i samband med detta. Mer om detta kommer senare.

En sen bokning som tillkommit, är en dag på Förskolan Ugglan, som jag skall besöka den 11:e November. Jättekul att även förskolor hakar på tåget, för det är ju där det är så viktigt att börja jobbet med att inroducera riktig mat.

I OS-laget är allting lugnt. Vi håller som bäst på att leta sponsorer och har börjat träna så smått, var och en för sig. Fredrik Kämpenberg, en av lagmedlemmarna, har definitivt bidragit med vår lagmaskot. mer om den kan Ni läsa på denna länk

http://skolkossan.blogspot.com/

Sådär. Nu börjar det luta kraftigt åt sängen:)

Michael Bäckman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar