onsdag 2 november 2011

Höstlov...för en del

...men inte för mig. Snurrar runt, som vanligt. Ett par ord om förra veckan. Var ju i Svärdsjö, och roade mig på Svärdsjöskolan. Lisbeth och Tobbe i högform Vi lagade massor med rolig mat, med en äkta blodpudding som veckans clou.
Uppmärksammades i Dala Demokraten
http://www.dalademokraten.se/Falun/Populart-med-nybakat-/

Var även inne i Falun, och höll en föreläsning i Kristinehallen. Även den nämndes i DD.
http://www.dalademokraten.se/Falun/Michael-Backman-haller-foredrag-i-Kristinehallen-/

Dessvärre blev det lite glest besatt (30-40 tappra besökare), då min föreläsning krockade med en "tjejkväll" i falun. Vi beslöt dock att göra ett nytt försök i vår, och då gå ut mer fler annonser.

Jätekul projekt detta, som den driftige Linda Sahlin är ansvarig för. Skall bli jättekul att även fortsatt vara med på denna resa.

Var sedan i Säter i Måndags och hade möte med kostchefen, för att dra upp riktilinjerna för det fortsatta utvecklandet av skolmaten i Säters Kommun. Vi bestämde att ett par kökschefer skall gör inspirationspraktik här hos mig under vecka 46, som sedan följs upp med besök av mig, på deras skolor. Enbackaskolan först ut i Februari.

Var i Tyresö Kommun igår, och hade matlagning med en drös glada män och kvinnor. Vi körde ett förmiddags och ett eftermiddagspass, och vad jag kunde se av de utvärderingar som gjordes av deltagarna på förmiddagspasset, så var responsen översvallande god. Tyresös satsning på att lämna sitt gamla "monsterkök" därhän, och satsa på tillagningskök i skolorna är värd +++++.

Sitter, i skrivande stund, och väntar på att åka iväg till Katrineholm och en inspirationsdag med deras skolmåltidspersonal. Matlagning mellan 13-17, och sedan en föreläsning på det. Blir en lång dag, men jag har gamle Ubbe med mig som resesällskap.

Imorgon blir det ett förberedande besök på Förskolan Ugglan i Botkyrka, och på fredag kommer då Älmhult hit på studiebesök. Dessutom får vi besök av Celiakiförbundets tidning Bulletinen, som uppmärksammat vår goda specialkostmat, och vill göra ett reportage om oss. Här skall Khandan få stå i centrum:)

Nu måste jag dra. Ubbe i antågande

Michael Bäckman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar