onsdag 28 mars 2012

Hemkommen från Berlin...

Efter en hektisk måndag i Berlin, är jag nu sedan i går, hemma på Restaurang Mättpunkten. Sitter dock i startgroparna för avresa mot Ljungby igen. Det sista kurstillfället därnere, och jag hoppas att det blir samma positiva stämning som förra veckan.
Det har varit en otroligt positiv upplevelse att få göra dessa utbildningar. Det bubblar ju verkligen i de småländska skolköksgrytorna. Först ett och ett halvt år i projektet "Värnamo nya Skolrestauranger, och nu dessa fyra utbildningar för kockar från Sävsjö, Gislaved, Gnosjö, karlshamn och Ljungby, tyder på att Småland har ambitionen att bli Sveriges ledande skolmatslandskap.
Dom kommer dock att få hård konkurrens från Dalarna. Har ju ett kontenuerligt samarbete med Säter och Svärdsjö. Har även besökt Vansbro, föreläst i Falun och besökt Malung, där jag hoppas på vidare samarbete. Martin Karlsson har ju haft andra sidan av Dalarna med Mora, Rättvik & Leksand. Detta visar ju på att Dalarna också storsatsar.
Se och lära månde fler kommuner runt om i Sverige.

Länken här visar Tysklands jordbruksminister Ilse Aigner, vår egen Eskil Erlandsson och mig själv. Inte utan att man känner sig mäkta stolt över att vara i sådant prominent sällskap:)

http://www.regeringen.se/sb/d/12844/a/189628Michael Bäckman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar