fredag 12 juli 2013

Halvtid....

Sista dagen att jobba innan semestern. Åker iväg till Kreta för ett par veckors välbehövlig rekreation. Skall bli riktigt skönt efter ett händelserikt första halvår där det hänt massor.

TSSR är på gång igen, och vi väntar med spänning på att regelverk och förutsättningar för VM skall offentliggöras. Har indikationer på att det kommer att dröja till slutet av Juli-början av Augusti innan detta sker.

Får mer och mer jobb i seniorboendevärlden. Väldigt intressant att det börjar röra på sig ordentligt i denna del av den offentliga måltiden. Känns också bra att vara med i detta från början.

Fokuset på skolmaten fortsätter i oförminskad styrka, och här är en jätteboll i rullning. Fler och fler aktörer ger sig in i skolmatsvärlden, och vinnarna är givetvis gästerna. Det finns ju massor med olika åsikter om HUR skolmaten skall bli bättre, men det som är bra är att alla ändå strävar åt samma mål. Vi har endast olika åsikter om hur vi bäst når dit. Jag tycker dock fortfarande att det saknas förståelse för golvens förutsättningar, och att det utbildas för lite i skarpt läge, på plats i skolkockarnas vardag och i deras kök. Där tänker jag fortsätta att verka, så mycket jag bara orkar. Skolkockarna är min yrkesgrupp, och att kunna bidra till en gladare arbetsmiljö och bättre trivsel, är alltid mitt primära mål.

Kommer äntligen att vara med att starta upp ett förändringsarbete i min egen kommun:)

Kommer att dyka upp lite här och var och föreläsa. Ni har hört om det mesta tidigare. Nytillkommet är detta evenemang

http://www.conductive.se/konferens-framtidens-kommunala-storkok.html#program=talare

Programmet är inte klart, men det kommer att bli ett spännande seminarie, där det kommer att dyka upp flera personer "från golvet", som kommer att hålla anföranden. Blir en bra motpol mot andra, mer elitistiska, tillställningar. Vi kommer att vara minst tre, yrkesverksamma skolkockar, som berättar om vår vardag.

På Annersta kommer jag att jobba vidare med att utveckla vår verksamhet. Skall ha möte med min rektor om en månad, där vi skall diskutera ett MYCKET spännande och helt unikt projekt. Älskar ju att hela tiden försöka skapa nya och spännade saker även på vår skola. Massor med kul temaveckor vankas under hösten.

Avslutningsvis...tidsbrist. Vi hör ju ofta att det är tidsbrist i våra kök. Vi har ju alla semestertjänst i mitt kök, vilket innebär att vi är bemannade hela sommaren. Hur använder vi då den tiden? Gör lite mat och går hem tidigt, eller producerar? Givetvis det senare. Vi har precis påbörjat rullandet av 200 kg köttbullar. När jag kommer åter om tre veckor kör vi igång med att rulla shishkebab. Matsedlar skrivs. Arbetsfördelningslistor skrivs. Varor beställs. Allting görs klart för en rivstart vid terminsstart. Detta innebär noll stress. Gör alla jobbiga moment nu, när det är lugnt, så slipper man se terminsstarten som ett ok.

Att lära sig att planering, är det viktigaste för att skapa en god arbetsmiljö, ser jag som mitt absolut viktigaste uppdrag

NÄSTA TERMIN BÖRJAR INTE I AUGUSTI. DEN HAR REDAN BÖRJAT:)

Ha en trevlig sommar allihop, så hörs vi om tre veckor

Micke

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar