fredag 16 augusti 2013

HT 2013

Då var det dags igen. Dags att sparka igång ytterligare en termin. Som Ni har märkt, så har det varit stiltje här på bloggen, då jag varit på semester. Har nu jobbat 2 veckor, och börjar så smått bli varm i kläderna igen.

På måndag börjar terminen på allvar, med en föreläsning på Ekerö. Veckan därefter bär det iväg till Matfesten i Skellefteå, och dubbelföreläsningar där.

Skolan kickar igång på tisdag, och vi har inte vilat på hanen, när det gäller att öppna i stor stil

På tisdagen serverar vi sålunda shishkebab. Givetvis hemrullad och gjord på lammfärs, kalvfärs och dubbelmald gödkalvfärs. Dessa har rullats under den senaste veckan. Dessutom har vi en härlig egenproducerad falafel. Idag gjorde jag även 20 kg Pulled Pork (givetvis på KRAV karré), som också serveras på tisdag. Snodde även ihop en säsongsinspirerad kräftsoppa, som också får gå ut på tisdag. På salladsbordet hittar vi bl.a Taboulleh och Sumakkryddad tomat & löksallad.

Så. Då vet Ni att vi lever och frodas. Håll ett öga på bloggen, för detta kommer även att vara den officiella kanalen för ny information angående Team TSSR

Vi passar väl på att presentera ytterligare en lagmedlem. Det blir vår reserv från OS, Lyndon McLeod, som nu tar steget upp till ordinarie plats i laget..


Längd :172 cm (enligt Lyndon...låter liite för mycket;)
Vikt: 73 kg
Familj :Fru Tina, och barnen Noah, Hedda, Sam
Mat: Skaldjur, Paua, whitebait, lamm, egg burger i NZ, gillar det mesta
Musik: blandat
Film: Goodbye pork pie
Favoritlag : Gnosjö P03, Everton, The All-blacks
Meriter: vinnare av SkolmatsGastro 2012, Silver i OS 2012 Erfurt , 3:dje plats Grönaste Krögaren i Linnebygd 2010.
Utbildning: Kockskolan i NZ, Professional Cookery och Hotel Management.
Jobbat i NZ, England, Wales och Sweden.
April 06 - sept 2011 Jannelund och Rönnens förskolor, Värnamo, sept 2011- mars 2013 Köksområdeschef, Apladalskolan, Värnamo, mars 2013 Kökschef ( Enhetschef ) Gisle Skolrestaurang, Gislaved Kommun.
Projekt Ledare i " Värnamos nya skolrestauranger" Medlem i Föreningen SkolmatsGastro.

Så nu vet Ni allt om Lyndon. Vad Ni inte vet är att han på förskolan gjorde sig väldigt populär genom sin ståtliga Bamsekockmössa. Får vi se den i VM & OS, kanske??? Dessutom är Lyndon sjukligt förtjust i äggmackor och reser alltid omkring med minst två äggmackor i handbagaget.

Nu är det dags att krypa till kojs:)

Michael Bäckman


1 kommentar:

  1. Vad jag vet så ær Lyndon åsså gaisare !! Men jag førstår att du vill dølja sanningen....

    SvaraRadera