fredag 17 januari 2014

2014

Då var man igång igen, efter en välbehövlig semester. 14 lata dagar i Las Meloneras, med massor med sömn och god mat, gjorde susen. Står ju, på förhand, inför mest fullspäckade året sedan jag började i skolvärlden 2006.

Har, dessa första veckor, ägnat mycket tid åt TSSR, och att få allting på plats när det gäller event, meny och sponsorer. Mycket arbete återstår, men det går åt rätt håll. Har t.o.m vecka 8 på mig, att få allting färdigt, för då drar företagsverksamheten igång. Vi kommer att ha en första lagträff på Brunnsboskolan i Göteborg nästkommande helg. Skall bli underbart kul att träffa alla lagmedlemmarna igen.

Vecka 9 tillbringar jag i Säffle, hos Carina Nisén och hennes härliga kökspersonal. Dubbla föreläsningar på måndagen, och sedan köksutbildningar tisdag till fredag. Helena ansluter på fredagen, för att medverka under den sista dagen.

Ett fortsatt samarbete med Växjö är också på tapeten. En utbildningsdag i Mars är inplanerad, där jag kommer att assisteras av den eminente Even Bakke. Diskussioner förs om fler utbildningsdagar, och detta skall bli riktigt spännande.

Helt nytt samarbete blir det med Arvika, där jag kommer att hålla dubbelföreläsning, och det blir också av i Mars. Hur detta kommer att följas upp med vidare utbildningar, kommer att diskuteras vid detta tillfälle.

Ett första event med TSSR kommer också att gå av stapeln under årets första kvartal, men till detta återkommer jag.

Studiebesök råder det inte heller brist på. Först ut blir Margareta Nylander med kollega, som kommer hit två dagar under vecka 7. Vecka 8 får vi besök från kökspersonalen på Ljungbyhedsskolan i Klippan, som också kommer att tillbringa två dagar hos oss. Vi kommer också att få besök av Ludvika, något som bägge parter sett fram emot länge.

På skolan händer det också mycket. Planeringen för höstens kockprofil är i full gång. Elevernas recepttävling skall också sjösättas, för tredje året i rad. En av årets höjdpunkter. Jag och rektor Tommy har fler ideér men dessa återkommer vi också till.

White Guide J:r har också haft sina nomineringar, och vi kan stoltsera med tre platser i finalerna. "Årets offentliga hållbara gastronomi", Årets gastronomiske rektor" & "Årets skolkock", var de kategorier som vi blev nominerade i, och med detta får vi känna oss nöjda. Återigen är det Annerstaskolan som ensamma får försvara Huddinges färger, och vi hoppas att göra detta med den äran. Galan äger rum den 31 mars, och vi håller tummarna för att vi får någon titel också, trots att det är stenhårt motstånd.

Detta får räcka för idag. Det är fredag, och då förmiddagen har tillbringats hos Martin & Servera, så skall jag även försöka få något gjort här på jobbet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar