tisdag 29 april 2014

TSSR Träningsevent Nr 1. Mättpunkten /Annerstaskolan

Igår var det då äntligen dags. Hela laget hade samlats för att tillaga hela VM-menyn. På SVPH i Nockeby saknades ju Barbro, men nu var även hon på plats. Vi hade ingen riktig koll på hur många som skulle dyka upp. Låg ju lite illa till i tiden, med Valborg och förstamajvecka, men det blev välbesökt ändå.
Tillagningen gick otroligt bra, för att vara första gången under tävlingsmässiga former. Väldigt koncentrerat på alla händer, och vi var klara på 5 timmar och 10 minuter. Vi lärde oss dock VÄLDIGT mycket av denna tillagning, och jag tror att när vi kommer till det avslutande träningseventet i oktober, kommer det att se helt annolrlunda ut.
Det var också väldigt trevligt att kunna presentera vår Idécoach inför detta mästerskap. Maria Masoomi har ju varit oss behjälplig, vid utformnandet av en del av våra recepturer, och kommer att komma med synpunkter kring våra rätter även fortsättningsvis. Tema Europa möter Asien kräver ju en specialist på området.
Här följer ett lite bildsvep från gårdagen, för Er som inte hade möjlighet att vara på plats
 
                                       Ser ut att vara lite tveksam på smaken på denna bild...


     En Lyndon, på sitt absolut bästa humör, briljerade med sin Lammrätt...kan bli ett guldvapen...

En vagn full med smaskiga råvaror:) Kvibille Svecian var en smaksensation, och gjorde våra Croquetter till en, i det närmaste, religiös upplevelse.

Even i fullt fokus, under tillagningningen av sin smått fantastiska cheesecake...

Alla våra gäster var oss behjälpliga och fyllde snällt i den utvärdering, som ger oss den feedback vi så väl behöver. Ett ovärderligt redskap...

Johan Ederström huserade i renseriet, och gav oss nyskalade grönsaker och rotfrukter att jobba med. En klippa, den kille...ödmjuk som få...och med en medfödd positiv inställning till det mesta

Barbro sken som "sola i Karlstá", trots besvär med sitt öra.....

Helena bistod med eleganta lappar, så att våra gäster skulle veta vad dom stoppade i sig...

Laddad duo...

            Lyndon Bruce McLeod...tuff som få, och idag var det lite John Wayne över inställningen..

 Pelle gönsakshandlare kom och lät sig väl smaka....och hans närvaro gjorde frugan mycket lycklig...

                                  Barbro och undertecknad står för både ålder och skönhet...

Tullie Sundberg, kostchef i Leksand, förärade oss med besök. Tittar här fundersamt på något...Rektor Tommy Hellsten ser lika förbryllad ut....

Pelle omger sig återigen med kvinnlig fägring. Patricia Dalbord och Pirjo Peltonen från Östra Grundskolan i Skogås, står för sällskapet denna gång...

 Jukka Kuusisto, utbildningschef i Huddinge, ser fram emot en ny tävling. Jukka var ju på plats när TSSR tog silver i Erfurt 2012, och jag blir inte förvånad om han även dyker upp i Luxemburg. han höll även ett inspirerat tal inför alla gäster. En härlig man!!!

 Martin & Servera var också på plats, och här språkar vår weronica Eklund glatt med Helena....

Cecilia Ceder var givetvis också på plats (i orange tröja), och hennes och Lantmännens intresse för TSSR är nu oomtvistat:))

Veronica Palmius från KRAV tillsammans med Annika Wensing-Stjerngren (kostkonsulent i Huddinge). Annika är den som kommer att närings & kostnadsberäkna lagets matsedel. Den hjälpen tackar vi ödmjukast för:)

Even står och ser läscker ut.....

.....så att damerna står och kråmar sig. Mia Burman, Gabi Morales och Carina Dahl (alla verksamma på Annerstaskolan). Khandan och Pari sticker upp sina huvuden i bakgrunden

Tommie Lagerroos, vår mest matintresserade elev, hängde med kamerateamet...

En stunds samspråk med Per Lekeberg.....

Huddingemoderaternas fantastiske Jelena Drenjanin dök upp....

 ....och det gjorde även Margareta Kurki. Trotjänare i Huddinge och kostkonsulent i kommunen sedan jag började. Går nu i pension efter att ha gjort ett fantastiskt jobb:))

                                      Även framtida kunder i vår skolrestaurang var på plats.....

                             Vår idécoach och vårt bolllplank...den fantastiske Maria Masoomi...

                                                     ....här tillsammans med hela laget...

och på denna bild anslöt sig även den bästa fru och kollega en man kan ha, dvs min fru Helena...men henne känner Ni väl, vi det här laget.....

Sammanfattningsvis kan man bara säga, att detta var en oerhört rolig och även arbetsam dag. Stöp i säng vid niotiden på kvällen, och drömde då givetvis om ett VM guld, som skulle ge alla skolkockar runt om i landet, det erkännande som dom så väl förtjänar. Att vi i skolkök Är kockar som förtjänstfullt kan tävla mot de bästa i världen. På återhörande:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar