fredag 3 oktober 2014

Nytt under solen!!

Det har varit ett par bråda veckor, med massor med jobb. På torsdagen efter vårt Gislavedsevent, så fick vi studiebesök här på Mättpunkten. Mariette Axelsson, kökschef från Grums, tillbringade ett par dagar med oss, tillsammans med två av sina kollegor. Vi hade jättetrevligt, och jag tror nog att det kommar att hända en del i Grums den kommande tiden.

                                                               Kul hade vi iallafall!!!Efter det bar det, på lördagen, iväg till Värmland och Karlstad, närmare bestämt. På söndagen hade Barbro och jag själv stor matlagningsshow i Mariebergsskogen under Smaka på Värmland-festivalen. Mycket trevlig och mycket lyckat. Stötte även på gamle bekantingen Maria Sjödin från Arvikakosten (tidigare i Ljungby). Trevligt återseende. Blev iallafall en riktigt lyckad historia, och ser fram emot fler Karlstadbesök. Blir ett arbetsrelaterat ärende där den 14 oktober, och sedan TSSR event på Hagaborgsskolan den 27 oktober.
Hem igen på söndagskvällen och tidigt i säng, efter att ha sett Hammarby krossa Sirius med 4-1.

På måndagen fick vi besök av en busslast med seniorer, som skulle inta sin lunch hos oss. Det var SPF Huddinge, som förärade oss med detta besök, och det var oerhört kul. Vilka superba gäster. Fram för fler seniorer i vår skolrestauranger!! Vilken glädje dom tillför:) Hoppas få se ett antal av dessa som frekventa gäster. I Huddinge får ju alla pensionärer äta i  kommunens skolor för kommunkuponger.

På tisdagen kom så Magnus Hasselgren från Kulturskolan Raketen på studiebesök under en dag. Riktig duktig kille, som man gärna skulle ha haft som anställd i sitt eget kök. Det tyckte, av olika anledningar, även den kvinnliga delen av personalen.

På onsdagen dök så kockprofilen upp igen. Vilket gäng, dessa underbara ungdomar. Inga energitjuvar här inte, utan istället blir man fylld av entusiasm och positiv energi. Att starta denna kockprofil är nog bland det bästa vi gjort under min tid på Annersta. Förverkligats genom ett underbart samarbete med rektor Tommy Hellsten och hemkunskapslärare Gabi "zumba" Morales.                                                                    Potatismos på gång........

                                                        Marie Konte en hejare på att steka....

                                                            HELA GÄNGET SAMLAT!!!

                                          Adriana och Eliza kämpar med torskryggfileér.....


                                             Här en fin bild, som Helena har knåpat ihop:)

På torsdagen hade klass LSU 5 bjudit in Helena och mig på eftermiddagsfika. En lite specialklass som är inkvarterad i anslutning till skolan och inte i själva skolan. Lite som en väldigt stor lägenhet. Helt underbar stund. Världens snällaste elever, som bakat choklad och kokosmuffins till oss. Pedagogerna Satu och Annica (finns en till, Ami, men hon var sjuk) bjöd på kaffe och berättade om undervisningen och arbetet med dessa barn. Fantastisk stund!!!!

Nu är det fredageftermiddag och jag har precis loggat ut från Instagramkontot "Skolkockarna", som vi har haft hand om denna vecka. Det har också varit kul. Att få dela vår vardag med kollegor runt om i landet. Vi tackar Lotta Nilsson för att vi fick chansen att vara med. Besök gärna skolkockarnas hemsida förresten

http://skolkockarna.se/


Nästa vecka börjar på hemmaplan, men sedan bär det iväg till Ronneby på tisdag. Ytterligare ett servicehuskök på menyn, och en föreläsning på torsdagskvällen. Något jag verkligen ser fram emot. Jag gillar Ronneby. Oerhört vacker stad, och trevliga människor:)

Har även föreläsningar inbokade i Nybro & i Linköpings Kommun under vecka 44. Mer om detta när vi närmar oss. Efter vecka 44 kommer allt fokus att ligga på VM. Vankas träningsläger här på Annersta och sedan måste massor med praktiska detaljer falla på plats. Kommer att bli massor med aktivitet på denna blogg, innan och under VM, så denna tävling följer Ni bäst här. massor med inside information, s.a.s.

Dags att jobba på lite igen. Sista planeringen innan nästa vecka kvar att sätta, och framåt 17.30 bär det iväg hemåt, för två dagars välförjänt och välbehövlig vila:


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar