söndag 11 oktober 2015

TSSR igång igen...

Igår, den 10 oktober, gick startskottet för TSSRs väg mot Matlagnings OS i Erfurt 2016. Den mer praktiska delen bör tilläggas. Under första halvan av året pågår ju det mödosamma arbetet med att säkra transporter, resor, hotell, vagnar och annat av logistisk karaktär. Den lite småtrista, men ack så nödvändiga  delen av OS planeringen. 

I går var det dock INTE trist. Jag hade fått massor med receptförslag från mina kollegor i laget, och köpt in en hel Martin & Servera bur med tänkbara råvaror. Denna gång tänker vi praktisera ett något annorlunda upplägg inför OS. Man lär sig alltid något efter varje tävling, och det är den kunskapen vi ny försöker knyta ihop till ett gulddoftande paket.

Vi började dagen med att gå igenom var vi ligger rent ekonomisk. Vi pratade även igenom hur tiden fram till OS skall se ut, och vad vi kan tänkas gör fram till dess. Sedan kastade vi loss i köket. Märktes att vi inte setts på ett tag, för humöret var på topp hos alla. Det producerades massor med godsaker på alla händer, och Martin axlade Evens mantel mer än väl, och bidrog med massor av goda ideér. En del saker satt omedelbart. Soppan var det ingen större diskussion om och där är vi överens





När det gällde vår salladsbuffe, så var enigheten stor över hur den skall hanteras. Ett par detaljer återstår i utformningen, men huvuddragen känns klara. När vi kom till frågan om våra efterrätter, står vi lite i valet och kvalet mellan två olika, och här hänger det lite på vilken huvudrätt vi kommer att använda. Bägge två är dock helt fantastiska. Huvudråvara på fiskrätten valdes ut. Vi hade tre olika sorters fisk vi funderat på, men vid tillagning så utkristalliserade sig en som ganska självklar.



 
När det gällde valet av kött, så blev det mer komplicerat. Alla lagade upp en kötträtt och alla var skrämmande bra. Här måste vi sondera terrängen lite mer, och även ta in lite goda råd från andra innan vi bestämmer oss. Kan dock avslöja att vad vi än väljer, så blir det ett relativt udda köttval.



När det gällde vegetariska rätten, så briljerade Lyndon "bigtime" och vi kommer garanterat att utgå från hans grundidé. Sammanfattningsvis känns det som detta var en riktigt bra förstaträff, och det känns som vi lagt en riktigt bra grundplåt för en stark tävlingsmeny. Denna gång tänker vi inte bli som fisken på bilden nedan.......


Vi fick även till stånd en härlig fotografering. Vi har haft svårt att få till bilder tidigare, då det är knepigt att hitta någon som är villig att göra detta under samma förutsättningar som övriga i laget, dvs obetalt. Då dök Tim Bohman upp. Har tidigare tagit matbilder hos oss på Annersta, och efter en snabb fbkontakt, så fick vi ett positivt svar från denne underbare snubbe. Passar även in bland oss, med sin positiva inställning och glada humör. Han är dessutom en grym fotograf. Titta gärna in på hans hemsida
http://www.neonja.com/fotograftimbohman/


Nu har vi ett väldigt trevlig och användbart bildmaterial för alla tänkbara tillfällen.

Nu kommer det att bli ensamarbete för alla lagmedlemmar tills nästa träff, som kommer att äga rum i Skövde i januari. Då bör vi kunna spika ett första menyförslag, och börja förbereda en första provlagning. Var den kommer att äga rum återstår att se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar