onsdag 14 september 2016

Ljungby & WGJ2016

Åter på Mättpunkten efter en riktigt grym period. Andra helgen i rad där det inte blir någon ledighet, men det är priset man får betala. I söndags morse begav jag mig iväg till Ljungby. Vi skulle ha preppdag inför måndagens träningsevent på Kungshögskolan i Ljungby.

Strålande kul att vara tillbaka i Ljungby igen. Har ju gjort såpass många utbildningar här, att man nästan känner sig hemma när man kommer hit.

Preppen gick grymt bra. Vi var fulltaliga denna gång. Första gången sedan Annersta. I Karlstad kunde ju inte Martin och i Skövde kunde inte Lyndon. Kändes väldigt bra att vara komplett manskap. Att det skulle märkas på tiden var något som vi noterade på måndagen.

På måndagen drog vi igång träningen vid 0700 med kaffe och planering. Klockan åtta tog själva tidsträningen sin början. 


Som vanligt i Ljungby, så var det stort intresse från media. Både det skrivna ordet, i form av Smålänningen, det talade ordet i forma av direktsändning i P4Kronoberg & det visuella.SVT Småland


Stämningen var på topp under hela tillagningen och den grupp vi nu blivit är i mina ögon unik. Vi har hittat den perfekta lagsammansättningen. Johan uttryckte det briljant. - "Vi är ett lag där alla har väldigt mjuka och runda kanter"


Det är mycket resonerande. Mycket teamwork. Ingen fixstjärna, utan en väl fungerande enhet. Matglädje. Enorm vilja och fruktansvärt mycket vinnarinstinkt. INGEN vill få silver igen. DET kan jag lova...
Denna gång var inte Björn Bok på plats, utan Ergofokus representerades av Sara. Kul att hon också fick smaka maten :)


Att jobba på Ipiniumbleck känns väldigt intressant och nu börjar vi få in snitsen på att använda dom. . Slutresultatet på råvaran blir helt underbart bra, även om en del temperaturkorrigeringar skall göras..


Vår gröna ärtsoppa har blivit en riktig publik (och lag)favorit. Själv älskar jag denna enkla lilla historia
Omkring hundra gäster blev det i Ljungby, och utvärderingarna var väldigt positiva. Många kommunpolitiker och andra i ledande befattningar dök upp, vilket var glädjande. Tiden imponerade och vi hade lätt kunnat påbörja en servering efter 4,20-4,30. Det är en förutsättning att vi är snabbare än fem timmar på träning, då det ofta kan hända oförutsedda saker i tävling.

Efter avslutad servering skjutsade underbara måltidschefen i Ljungby, Mariana Axelsson, undertecknad, Barbro och Lyndon till Alvesta där vi fortsatte färden mot Malmö och White Guide J:r.
Rätt slut när vi checkade in på Clarion Malmö Live. Sprang upp på rummet för att hinna se Hammarby- Örebro, vilket jag gjorde. Sov sedan den dödes (eller den oskyldiges) sömn till halvsex tiden nästa morgon.

Frukost, genomgång av utvärderingar och sedan galan Döm av min förvåning när jag utses till Årets skolkock. Något jag aldrig hade väntat mig. Blev så hiskeligt glad och väldigt tacksam över att det jag försöker göra faktiskt uppmärksammas och premieras. Att vara årets skolkock är ju mer än att laga mat. Jag kände enorm ödmjukhet inför utnämningen.


Passar här på att gratulera alla andra pristagare, och även alla nominerade. En bragd bara att gå till "finalen" s.a.s..

Nu väntar det lite vila nästa helg, innan det är dags för Gislavedseventet den 25-26 september. Sedan blir det träningsläger på Mättpunkten.

Nu måste jag sluta. Dags för fotografering till skolkatalogen :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar