onsdag 8 mars 2017

Då börjar vi gå mot ljusare tider...

Tycker att det känns fantastiskt, trots den senaste tidens snöoväder. Det blir ljusare på morgnarna, småfåglarna har börjat kvittra och man vet att våren är runt knuten.

Så kändes det dock inte under måndagen och tisdagen. Var då uppe och föreläste för kostpersonalen i Lycksele och Vilhelmina. På plats i Lycksele. Nattemperatur på sisådär -25 grader. Omkring 17-18 minus när man gick ner för frukost.

Var dock strålande sol, och som helhet ett fantastiskt besök. Föreläste på tisdagen från 09.30 fram till 15 på eftermiddagen. Nog den längsta föreläsning jag haft, trots att vi bröt en timme för lunch. Fick massor av frågor under föreläsningens gång, vilket var glädjande och även en anledning att dagen drog ut på tiden. Älskar när åhörarna är aktiva.

Som det ser ut efter denna föreläsning, så kommer vi att fortsätta med samarbete under tidigt hösttermin 2017. Ser jag fram emot.

Nästa vecka (tisdag e.m) blir det uppföljning och föräldraföreläsning på Kevingeskolan. Blir kul att få chansen att tala till föräldrarna. Hoppas på att leverera ett kraftigt wake-up call till åhörarna.

På fredag nästa vecka ( den 17 mars) föreläser jag på Kompetensteamets seminariedag "Skolmåltiden 2017". Man har, då intresset varit såpass stort, fått byta lokal. Finns kanske platser kvar. Här är länken iallafall

https://kompetensteamet.se/konferens/skola/skolmaltid-2017/

Ytterligare en bakutbildning med Sodexo är på gång. Då den förra utbildningen blev en veritabel succé gör vi nu om detta i början av april.

Telefonen har gått brännhet på kontoret inför hösten. En utbildning i Augusti, en i September och jag har redan  höstlovet vecka 44 fullbokat. Endast fredagen den 3 november återstår, och där får jag endast plats med en eftermiddagsföreläsning.

Vi kommer att sjösätta den nya utbildningen på Restaurangakademin under senhösten, och där är datum satta. Mer info där när allt är klappat och klart..

Nu måste jag fortsätta denna dag, som lär bli lång. På fredag har vi temadag med nordisk råvara. Otroligt kul och spännande dag. Läs om den på Mättpunktens fb sida

Ha det gott och på återhörande inom kort

PS. Kika gärna in på vår uppdaterade hemsida DS.

http://www.hemic.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar