måndag 19 juni 2017

Juni och snart semester....

Svårt att fatta. Tycker att tiden gått så ruskigt fort denna termin. Då vi kör på med rätt så många portioner under veckorna 24-27, så tappar man lite känsla för att terminen är slut. Det är business as usual s.a.s.

Balen har sköljt förbi. Glömde, för första gången, att ta med mig kamera. Grämer mig över det, men vill Ni se bilder så klicka på denna länk till fbinlägget om balen

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1688164417864887&id=690594377621901

Årets kockprofilelev har också utsetts. Blev allas vår Fatoumata Konte. Hon går bara i åttan, så vi får ha henne i ytterligare ett år. Otrolig talang!!!!



Jag kör iallafall på för fullt fram till 7 juli, då det äntligen är dags för semester. Det vankas en långtur till New Orleans. Självklart blir det massor med mat och annat kul. Kombinerar nöje med lite nytta också. Vi kommer att åka över till Mandeville och där träffa rektorn för en av de större skolorna för att prata skolmat. Blir riktigt kul o spännande.

Hoppas på att kunna ha fem veckors semester denna sommar. Förra året hade jag knappa tre och det var för lite.

När jag är åter från semestern blir det in i hetluften direkt. Kockprofilen på skolan drar igång med sjundeklassare för första gången. Lär bli hett om öronen med en massa nya elever. I bit in i September är det så dags att besöka och hålla utbildningar i Skellefteå igen. Blir två späckade dagar.

Gällivare bokade om sin utbildning från höstlov till sportlovet -18. Det var Orsas smala lycka, för dom gick in och högg den höstlovsveckan direkt. 3 dagar är bokade och det blir grymt att återse Dalarna igen :)

Nästa vecka har jag möte med Kristoffer Bereda från Sodexo och där är det endast de sista detaljerna som skall på plats. Sedan skall vi sätta ett utbildnings/inspirationsschema för hösten. Får intrycket av att Solna är på tapeten :) Känns bra att vi äntligen kan sätta samarbetet på pränt rent formellt.

Jobbar just nu med materialet till Storköksutbildningen på Restaurangakademin. Blir något helt nytt och det känns grymt inspirerande att få hålla i detta

http://www.restaurangakademien.se/storkoksutbildning-offentlig-gastronomi/

Vi hoppas självklart på att bli fullbokade direkt!!

Det vankas ju White Guide J:r också. Denna gång i Göteborg. Vi är återigen nominerade som "Årets skolrestaurang" och jag själv är nominerad som "Årets skolkock". Lär väl inte vinna i år igen, men det är underbart att hålla såpass hög klass att man alltid blir nominerad.

Midsommar snart. Jag och frun drar till Berlin och flyr det överförfriskade Sverige. Passar på att hälsa på sonen som nu bott i Berlin i över ett år. Har ju inte träffat honom på länge, så det skall bli toppenmysigt.

Nu är det dags att fortsätta jobba

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar