fredag 25 januari 2019

Tuff start på året..

Skall väl inte klaga egentligen. Hade ju en fantastisk semester, med kryssning i Karibien. Fick massor med sol, god mat och avkoppling. Fick se nya underbara platser.

Det som varit lite smolk i bägaren är ju min mammas hälsotillstånd. Fick ju en kraftigt förvärrad demens under senare halvan av förra året. Efter sju sorger och åtta bedrövelser så fick hon äntligen plats på ett demensboende. Det fina är att demensboendet ligger i Flemingsberg, så nu har jag två minuters gångväg för att hälsa på.

Det som blivit bökigt är ju alla kostnader som uppstår med dubbla boenden. Knölandet med uppsägning och tömning av hennes lägenhet. Kontakter med biståndshandläggare, tingsrätt och andra involverade instanser.

Har valt att helt fokusera på allt detta tills det är löst, och under den tiden har jag valt att inte ta några firmauppdrag överhuvudtaget. Undantaget är självklart SM i storkök, som dock inte är speciellt tidskonsumerande i nuläget samt ett par mindre konsultationer i Stockholmsområdet som inte är tidskrävande.

En sådan här händelse är också ett bra uppvaknande för hur man själv bör agera för att underlätta för sina anhöriga om man själv blir dement eller något liknande.

Nu vankas det två helgers packning av morsans lägenhet i Bagis. Därefter har jag hyrt flyttfirma för återvinning av hennes bohag samt städning av lägenhet. Skall bli enormt skönt när allt detta är ur värden och man kan börja fokusera på jobb och annat kul igen.

En gammal god devis är ju att ta en sak i taget och göra det viktigaste först. Bra att tillämpa just nu.

I övrigt är allting tipptopp. Har introducerat ett nytt rullande schema för mellisutbudet på Annerstaskolan, som har slagit väldigt väl ut. Fritidspersonalen är otroligt nöjda. Dessutom börjar vår nya rektor Renas bli varm i kläderna och syns mer och mer i matsalen och även i köket.

Det kommer att bli bra det här. Har stor tillförsikt till Annerstas framtid.

Fick även besked att vi står inför en stor köksrenovering under sommar/höst 2020. Kan lova att det behövs.

Vad som händer under den renoveringen återstår att se. Kommer troligtvis att finnas mycket tid för andra uppdrag då iallafall.

Nu skall jag slutföra denna veckas sista administrativa uppgifter innan vi packar ihop för denna vecka och tar helg.

Ha det gott vänner och på återhörande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar