torsdag 6 december 2018

Laguttagning till SM

 Då var det dags igen. Trodde nog inte riktigt att jag skulle tävla igen efter det senaste OS deltagandet 2016, men att ställa upp i det första Svenska mästerskapen i Storkök blev för stor frestelse.
.
Efter att ha suttit i arbetsgruppen för SM i storkök, så växte tankarna fram på att starta ett lag med skolkockar från Sodexo.
Då jag har samarbetat med Sodexo under ett och ett halvt år märkte jag, att det även i dessa skolkök, fanns massor med skickliga skolkockar
Har ju tidigare plockat lagmedlemmar till TSSR från kommunala kök, men denna gång blir det alltså kockar från de kommuner som anlitar Sodexo som skolmatsleverantör, som får chansen.

I samband med att tävlingen offentligjordes, så skickade vi ut en intresseanmälan till köken och gjorde en första sållning.

10 kockar valdes ut och i tisdags hade vi en uttagning på Santa Marias provkök i Solna. Det kom skolkockar från Nyköping, Solna, Habo, Täby, Stockholm och Gävle. En härlig mix av suveränt duktiga kockar.

Varje kock fick svara på ett antal frågor och efter det så genomförde vi en stresstest där man skulle göra ett antal köksmoment på 35 minuter.

Med mig denna eftermiddag var Kristoffer Bereda (distriktschef) och Kim Duggin, chef för Sodexos skolrestauranger i Täby & Kista. Kim var, för övrigt, nominerad i WGJ till Årets Måltidschef härom året.


Glädjande nog dök även Karin Vierma (verksamhetsdirektör) upp. Blir alltid lika glad när de som är administrativt styrande i ett företag kommer ner och träffar "gänget på golvet". Märktes att hennes medverkan var uppskattad vill jag lova.


Vi delade upp de tio kockarna i tre grupper och sedan var det bara att gå in i köket och börja jobba. Flitens lampa brann och det var kul att se hur olika man närmade sig uppgifterna man fått.
 Självklart strosade jag runt bland deltagarna och störde lite, så att det skulle bli lite tävlingskänsla
Efter en riktigt intensiv, men väldigt rolig eftermiddag så kunde alla deltagarna åka hem med gott samvete. Alla hade presterat på topp och verkligen gjort sitt bästa.

Nu har jag det jobbigaste kvar. Det som jag suttit med sedan onsdag eftermiddag. Att försöka ta ut de kockar som skall få chansen att tävla. Får självklart god hjälp av Kim och Kristoffer, men det är ändå en slitsam uppgift. Nu måste jag fortsätta med just detta. På återhörande


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar