torsdag 30 september 2010

Fullt pådrag....

Återigen tillbaka på Annerstaskolan efter ett par hektiska veckor. mässan med Melker avlöpte väl, och vi fick göra fyra dragningar innan alla var nöjda. Var lite förvirrat på slutet, då den enda tanke som dök upp under fjärde passet var "har jag inte sagt detta förut". Jaja, alla verkade nöjda och glada. Maten som Arla bjöd på var oerhört smakfull. Lammracks med nykokta rödbetor var favoriten.

Därefter stundade den efterlängtade invigningen av matprojektet i Värnamo. Personalen på Apladalsskolan var bland de mest trevliga och sympatiska människor jag träffat på länge. Intresset för projektet var överväldigande, och både jag och Lyndon (min vapendragare i köken i småland) hade en lätt resa när det gällde att inspirera. Mitt tips är att detta är en skola som vi ser som finalist i Bästa Matglädjeskola inom två-tre år. Som vanligt får Ni här en kul länk om invigningen
http://svtplay.se/v/2164889/smalandsnytt/femratters_skolmat_i_varnamo

Dagen efter invigningen komm Pär från "100 skolkök" på besök. Alltid lika kul att träffa. han lät sig väl smaka av all mat och hans tankar och åsikter om Apladalsskolan går att läsa om på nästa länk
http://100skolkök1år.se/?p=1003

Jag kommer att vara involverad i detta projekt under minst 1,5 år, och kommer även att delta som rådgivare när det gäller den nya kostorganisationen. Oerhört inspirerande uppdrag.

Imorgon ger jag mig iväg till Uppsala för en föreläsning där, mellan 13-15. Skönt att inte få så lång resväg på en fredag, och det blir kul att återse Uppsala.

Nästa vecka (på torsdag närmare bestämt ) är det så dags att göra mitt gästspel på Klockarskolan i Säter. Blir ett liknande upplägg som det i Värnamo, och där kommer även en nykomponerad maträtt att för första gången se dagens ljus. Den så kallade "Säterbiffen". En härlig köttfärsbiff, fylld med den lokala Gustafskorven. Förhoppningsvis både gott och närproducerat.

Nu måste jag kasta mig över dagens administrativa bitar. Matsedlar som skall skrivas, varor som skall beställas och fakturaunderlag skall skrivas.

På återskrivande

Michael Bäckman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar