torsdag 3 februari 2011

Finaldag.

Har precis skivat upp 160 kg fransyska till morgondagens servering. Skall iväg med frun till finalen på Årets Kock om ett par timmar. Skall bli spännande.

Har tillbringat några dagar nere på Bredaryds skola, och det var riktigt trevligt. Liten F-6 skola, och mycket mat som redan lagades från grunden.. Införde nog lite nytt tänk, iallafall när det gällde smaker, tillagningsteknik, brödbakning och vikten av att förbereda.

Arla-köket har nu börjat dimpa ned i köken runt om i Sverige. Kommer även som bilaga i nästa nummer av Skolmat & Vänner, en tidning som jag hoppas ni köper. Ovärderlig i vår bransch.
Jaja, det blev en massa nybokningar igår, och jag tror nog att receptfoldern hade ett finger med i spelet. Håbo, Katrineholm och Tyresö är tre ställen jag kommer att besöka. Vidare är Vansbro klart sedan en tid tillbaka, och studiebesök från Stockholm & Rönning gymnasium står också på tur.
Juryarbetet för Guldkossan går också in i ett intensivare skede inom kort.

Säterprojektet kommer att vakna till liv igen, och tre besök är inplanerade under februari-april, och någon dag i maj är också på tapeten.

I skolan så jobbar vi oförtrutet vidare. Vi jobbar just nu väldigt hårt med svinnet i matsalen, och det börjar ge resultat. Vid mätningen för januari 2011 visade det säg att vi minskat svinnet med 35 % mot januari 2010. Ett riktigt stort steg i rätt riktning, och detta är en sak som diskutteras intensivt i våra klassrum.

har inte så mycket mer att förtälja för tillfället...måste börja göra mig vacker:))

Michael Bäckman

1 kommentar:

  1. åh vad härligt det låter ha det nu så trevligt på Årets kock. Ska passa på att laga dina recept ur Arla Köket här på våran förskola. Det ser så gott ut.

    SvaraRadera