tisdag 28 augusti 2012

Det närmar sig!!!!

OS närmar sig med stormsteg. Börjar kännas i hela kroppen. I måndags hade vi vår näst sista upplagning av OS menyn, inför 170 förväntansfulla personer på Kavelbrogymnasiet i Skövde. Kvalitetsmässigt och matlagningsmässigt en fullträff. Tidsmässigt föll vi igenom en aning, och vi håller nu på och analyserar var vi tappade tid. Tiden har vi ju inte haft problem med, någon gång under tidigare träningar. Kanske var det lite ringrost efter sommaren som också spelade in. Helena skall gå igenom utvärderingarna inom kort, så vi får en snittbild av vad de ätande tyckte. Sedan blir det stort genrep i Örebro den 24 september. Då skall allt sitta. Vill Ni besöka detta evenemang så kontakta Fredrik Kämpenberg på Virginska skolan i Örebro, och hör om inbjudan

Här kommer en länk till en artikel i Skövde nyheter.

http://www.skovdenyheter.se/nyhet/15994/skovdekock-tavlar-i-os

Var på Electrolux igår, och åt Svenska Kocklandslagets tävlingsmat till Erfurt. Mycket intressant, men det känns som om dom också har en del kvar att jobba med. Efterrätten var dock en skapelse utan dess like, och bland det godaste jag ätit:) Den lilla klutten på mitten, är ett brynt smörskum, som jag kommer att drömma många sköna drömmar om

Har även varit i Göteborg och haft mitt möte med kostenheten på Norra Hisingen. Verkar oerhört intressant och jag ser med stor tillförsikt fram emot ett samarbete med dom. Härliga kvinnor hela gänget.

På natten mellan torsdag och fredag nästa vecka (6:e till 7:e september) så kommer jag att medverka i P3:s program "Vaken" mellan 24.00 och 01.00. Kommer att vara i studion en timme och prata skolmat,  OS-laget och vårt syfte med den satsningen, samt prata nattamat. Detta får Ni inte missa. Kommer att länka ut programmet här, och på facebook.

Ni har väl varit inne och gillat Team Swedish School Restaurants på facbook. Om inte så gör det. Ny pristävling är precis igång på den sidan. Länk nedan

https://www.facebook.com/pages/Team-Swedish-School-restaurants-for-the-Olympics-2012/312378332131861

Idag bär det iväg till Falun, och ett stormöte där. Gäller Svärdsjöprojektet, och det skall bli jättekul att träffa Linda, Tobbe och Lisbeth igen. Fantastiskt vilken massa trevliga människor jag får förmånen att lära känna på mina resor:)

Hur är läget på Annersta och Restaurang Mättpunkten då? Jotack, som frågar:) Khandan fortfarande borta men vi håller ut och jobbar järnet. Anna Collins-Gustafsson har hittills motsvarat förväntningarna som rektor, och har verkligen jobbat aktivt i vår verksamhet, främst när det gäller att minska matsalssvinnet. Vi har gjort en fantastisk terminsstart, rent svinnmässigt. Pedagogerna skall också ha all heder, när det gäller det ansvar dom tagit, för att se till att eleverna inte överportionerar. Nu längtar vi efter att Khandan skall återfå hälsan och kunna köra igång igen.

Hammarby har gjort klart med sin nya stjärnvärvning. Tvåårskontrakt med Kennedy Bakircioglu är skrivet. Längre än två år hoppas vi att vår nya värvning till köket skall stanna. Djurgårdare är han, men det får vi stå ut med. Har ju länge prata om den nye kock som skall börja hos oss, och nu är alla detaljer på plats.

Den 1:a oktober börjar Joakim Andersson hos oss. Kommer från Kvarnhagsskolan i Botkyrka Kommun. Har följt denne man på fb under en period, och när vår vakans kom, så rekommenderade jag honom att söka. Meritmässigt var han överlägsen, och det är med glädje som jag hälsar honom välkommen till Annerstaköket. Tror att han kommer att passa in alldeles utmärkt i vår verksamhet. Mer att läsa om Jocke finns på nedanstående länk

http://www.globalarkivet.se/3121/1/intis_nr51-52-09--intervju.pdf

Vidare så har jag varit i kontakt med Ludvika, som kommer på studiebesök till oss i November.

Kommer även att medverka i den äldreboendesatsning som skall inledas i Säter veckan efter OS.

Fått indikationer på att det finns intresse från Kil att engagera OS laget för en matlagnings och inspirationsdag, men där har vi bara haft en inledande kontakt.

Har även fått uppdraget OCH nöjet att föreläsa på "Framtidens Storkök" i December.

Mycket på gång m.a.o, precis som det skall vara. Nu skall jag se till att få lite gjort innan jag åker iväg till Falun.

Vid pennan

Michael Bäckman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar