tisdag 4 december 2012

Det lackar mot jul....

Det närmar sig julbordet på Restaurang Mättpunkten. Årets stora mathändelse på vår skola, och barnen har redan börjat fråga när det skall gå av stapeln. Den 20:de december är det dags, och vi tror återigen att vi kommer att överträffa oss själva. Den 21december åker jag och frun, direkt efter jobbet, ut till Arlanda för en övernattning och sedan vidare till Las Meloneras på GranCanaria, för en veckas VÄLBEHÖVLIG semester. Har varit en tuff höst. Skall bli en semester i vilans tecken kan jag lova, och vi kommer förhoppningsvis hem med massor av nya, roliga matideér:)

Bokningarna för vårterminen rullar så sakteliga in. Gnosjö 12:e februari bokat och klart. Är även inbokade för en ny föreläsning hos Kostnätverket kompetensgruppen. Den äger rum i Stockholm den 16:e April nästa år. Återkommer med mer info om den, när jag vet mer.

Det är äntligen spikat att samarbetet med Måltid Norra Hisingen kommer att startas upp under början av nästa år. Vilken omfattning detta samarbete kommer att få, är ej helt spikat, men att det blir ett par utbildningstillfällen står helt klart. Det som återstår nu är att spika datum. Ett MYCKET intressant samarbete, som jag ser fram emot med stor tillförsikt.

Vidare har jag återigen varit i kontakt med våra vänner till Pavres Honteux, och pratat en fortsättning på det samarbete som inleddes i Mars förra året, med OS lagets event, på detta eminenta äldreboende. Nu är det Fredhäll och Nockebyhus som verkar stå på tur. Återkommer om detta när riktlinjerna är dragna.

Besöket i Hallstahammar blev också väldigt lyckat, och även där har vi pratat om en fortsättning. Vi för en dialog och vi får se vad detta leder till. Skulle ju vara oerhört glädjande om jag fick möjligheten att utbilda på plats, på kommunens alla äldreboenden.

Även Ludvika är på gång. Efter ett mycket trevligt studiebesök hos oss, har man visat intresse för fortsatt samarbete. Jag skulle gärna vara med och bygga upp ett nytt och spännande skolmatskoncept i denna kommun, som nu står i startgroparna för att inleda ett omfattande förändringsarbete.

Allt detta sammantaget gör att det kommer att bli trångt om datumen, om allt går i lås. Kommer dock att i möjligaste mån försöka tillgodose allas önskemål, så gott jag någonsin kan. Detta är nämligen det roligaste som finns!!!

Den offentliga måltiden mår bättre och bättre, och det stora förändringsarbete som inletts MÅSTE fortsätta. Vi blir fler och fler som lagar mat, och detta måste vara vägen att gå. Jag har gott hopp om framtiden, för det blir fler och fler som inser att mat skall lagas, och inte plockas ur kartonger och värmas. Vi blir fler och fler som inser att färska grönsaker och rotfrukter är både godare och mer ekonomiskt att använda än frysta. Vi blir fler och fler som inser att matlagning skapar matglädje OCH arbetsglädje, och leder till en bättre arbetsmiljö.

Här får ni också en länk till matsedeln, för denna vecka. Vi fick ju en kokbok av Rikard Nilsson, och ur den gjorde jag om några recept, och anpassade dom till storkök. Hittills har det varit en veritabel succé, och fisken idag hyllades av både barn och vuxna. Ett exempel på hur kul man kan ha i en skolrestaurang, med lite fantasi och gott humör.

http://www.mattpunkten.se/matsedel/Matsedel49.pdf


Nu är det sovdags. En dag imorgon också:)

Vid tangenterna

Michael Bäckman


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar