tisdag 28 maj 2013

White Guide J:R

Igår gick den då av stapeln. Årets White Guide J:r gala. Man kunde verkligen använda den gamla frasen "alla var där", när det gällde detta evenemang. Tyvärr så hann vi inte vara med på förmiddagens seminarie, då det är svårt att rycka loss tre ur personalen på en och samma gång. Våra gäster måste ju ha mat, gala eller ej.

Vår rektor, Tommy Hellsten, gjorde sitt bästa för att hålla ställningarna under förmiddagen och gjorde det med den äran. Köket anslöt vid lunch och då i form av undertecknad, Helea Bäckman & Joakim Andersson. Från Huddinge Kommun dök den allstädes närvarande Jukka Kuusisto upp. Förvaltningschef på BUF bör tilläggas.

Vi hade väl inte mer än satt oss ned i lokalen för prisutdelningen, innan Annerstaskolan ropades upp och vi fick motta Krav´s pris för "Årets hållbara offentliga gastronomi". Hur kul som helst. Motiveringen löd

"Annerstaskolan har på ett utsökt sätt lyckats förena en stor måltidsupplevelse med en tydlig strävan att förbättra hållbarheten i den egna verksamheten och i bakomliggande led. Här är ekologiska och KRAV märkta råvaror en viktig och självklar grund för att nå en hållbar utveckling i skolan"


Med glädje kan jag också notera att jag själv lyckade nå en andraplats i utnämningen av årets skolkock, och Annerstaskolan en åttondeplats i årets skolrestaurang. Att vi fick högsta möjliga matpoäng, var givetvis en härlig fjäder i hatten. Det var vi och Ängdala skolor i Höllöviken som lyckades med den bedriften.

Här får ni lite härliga mingelbilder från galan

Barbro Fernström - matkärleksvinnare och ny medlem i TSSR

F.V Jens Reinecke (kostchef Alvesta), Michael Bäckman, Even Bakke, Carina Nisén (kostchef säffle)

Carina Nisen och Helena Bäckman

Andreas Hedlund och Helena Bäckman

Kollegorna från Runstensskolan & Kosten i Haninge (min hemkommun). Daniel Kallonas var nominerad som årets skolkock, och han står näst längst till höger. 

Guldkofinalisterna och nominerade som Bästa skolrestaurang.... Underbara Eva & Anette från Klockarskolan i Säter, samt Tuula Svedberg, nominerad som bästa kostchef (står bredvid Helena)

En alltid lika glad Eva Sundberg. Extra glad idag, då hon fick stå bredvid en hammarbyare:)

Annie Lööf o Helena beundrar diplom...

.....och Annie och jag har ju setts tidigare i samband med projektet "Värnamo nya Skolrestauranger"

Sådär. Nu måste jag jobba vidare

Michael Bäckman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar