tisdag 27 augusti 2013

Full fart på terminen!!!

Vi är nu inne på terminens första vecka. Tror faktiskt aldrig att vi haft en bättre terminsstart. Barnen är tysta och äter massor. Inga negativa kommentarer, utan positiv stämning varje lunch. Lugnt och skönt i diskinlämningen, vilket gör Helena & Pari överlyckliga. Dessutom har vi aldrig haft så lite matsalssvinn under någon terminsstart, sedan jag började de dagliga vägningarna.

Om Ni är nyfikna vad vi serverat under dessa inledande veckor, kan ni kolla in det här.

http://www.mattpunkten.se/matsedel.htm

På denna länk hittar Ni alltid våra matsedlar. Vem vet, ni kanske får något bra tips själva:)

Förra måndagen var jag ute på Ekerö och föreläste. Mycket trevlig tillställning och en alldeles lagom uppstart för den delen av min verksamhet. Imorgon bär det iväg till matfesten i Skellefteå, där jag skall föreläsa två gånger under torsdagen. Först under nätverksträffen på eftermiddagen, och på kvällen för Skellefteås kostpersonal. Detta är någonting som jag verkligen ser fram emot.

Flyger ned imorgon, och på kvällen har ansvarige Gabriella Karlsson haft vänligheten att bjuda in mig på konferensmiddagen. Skall bli väldigt spännande att se vad som bjuds i matväg. Bara att hoppas att man inte är helt slut när det är dags. Skall ju upp 0415 imorgon bitti, som vanligt, för jag måste jobba fram tills 12 iallafall. Vill ju hjälpa min suveräna personal så länge jag hinner, nu när jag skall vara borta i 2 dagar. Allt är dock förberett, så det kommer dom att ro iland lika elegant som vanligt.

Mycket glädjande är också, att min rektor Tommy Hellsten flyger upp under torsdagen, för att vara med på Matfesten han också. Ett föredöme i rektorssverige, med sitt grundmurade intresse för god mat. Vi har en hel del tankar på hur vi skall kunna utveckla restaurangdelen på skolan, och mer om detta kommer senare under året.

Har även blivit kontaktad av Förskolan Staren i Botkyrka, om inspirationsdagar i September. DET skall bli utomordentligt spännande och kul. Har ju varit vanvettigt roligt på de tidigare förskolorna jag besökt, och inspirerat på:)

Skall även tillbaka till Hallstahammar för en uppföljningseftermiddag, med deltagarna från vårens utbildningar på kommunens seniorserveringar.

Har även börjat dra upp riktlinjerna för mina föreläsningar i Växjö och Huddinge. Ingen rast och ingen ro:) Som tur är.
Ni har väl bokat in Er till Stora måltidsdagen, där Barbro Fernström och undertecknad kommer att vara moderatorer:)

http://www.magasinmaltid.se/stora-maltidsdagen


Nu är det dags att packa den lilla väskan och krypa till kojs.

Avslutar detta inlägg med en bild på baksidan av Martin & Serveras Smakfullt. Vacker baksida, på min ära. Bifogar även en länk med en intervju från deras hemsida

http://www.martinservera.se/inspiration/matgladje-pa-annerstaskolan-/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar