måndag 7 oktober 2013

Oktoberkänslor...

Kommit in en bit i Oktober. Känner mig, som vanligt, lite småsliten denna tid på året. Alltid mycket jobb, både på skolan och i firman. Resultatet förnöjer dock. Föreläsningen i Växjö blev ingenting annat än en veritabel succe. Helt fantastiskt gensvar, och vänförfrågningarna på facebook har strömmat in. Likaså önskemål om recept och studiebesök.

Tror nog att Växjö, i Annica Thors trygga händer, kommer att gå en lika ljus skolmatsframtid till mötes, som Ljungby har gjort. Själv håller jag givetvis tummarna för att, i en eller annan form, få återkommat till kommunen och bidra med utbildningar eller annat. Det får framtiden utvisa.

Imorgon inleds mitt föreläsningarbete i Huddinge. Den första av tre föreläsningar, går av stapeln på folkets hus i Huddinge C. Först ut är förskolecheferna och det har kännts som en riktig utmaning, att skriva denna föreläsning. Dels för att det är min egen kommun, och dels för att det faktiskt är en åhörarskara som jag vanligtvis INTE fått chansen att föreläsa för. Många timmars jobb ligger bakom detta material, och nu hoppas jag kunna ge alla en riktigt trevlig eftermiddag.

På onsdag är det förskolekockarnas tur, och då skall jag ju även bjuda på en liten "clou" i form av ett gästspel av Johan Ederström. Han skall få en halvtimme under eftermiddagen och berätta om sin vardag på Bergalyckans förskola. Bör bli en liten extra inspirationskick, för hans kollegor här i Huddinge. Kände jag ville bjuda på någonting riktigt extra denna dag. Vi får hoppas att även dom blir nöjda.

Johan kommer sedan att tillbringa torsdagen med oss i vår verksamhet, och titta lite på hur vi jobbar.

Sedan återstår endast föreläsningen för mina kollegor i skolköken i Huddinge. Den föreläsningen är dock inte förren den 31 oktober.

Innan dess är det dags för Stora Måltidsdagen, och mitt första moderatorskap. Delar detta uppdrag med Barbro Fernström, och under helgen som gått, har jag varit i Karlstad för att dra upp riktlinjerna för detta. Jag själv och Helena hade en mycket produktiv lördag tillsammans med Barbro, där vi dels ägnade oss åt måltidsdagen och även hann testa Barbros första ideer kring sin VM rätt. Lovade gott, vill jag lova:)

23-25 oktober får vi dessutom studiebesök från Lindåsskolan i Göteborg. Sollan med anhang som kommer hit och skall praktisera hos oss i dagarna tre. Herregud, vilket röj det lär bli på mättpunkten då:)

Mycket på gång som Ni hör. Förfrågningar har redan inkommit på utbildningar med Maria och mig själv, och där börjar offerter att gå ut mot slutet av denna vecka.

Vi var med i ett TV inslag i ABC nytt förra veckan. Länk till detta ligger här nedan. Ligger dock bara kvar i tre dagar till, men Ni som hinner kan ju kolla:)

http://www.svtplay.se/video/1504176/3-10-08-10

Nu skall jag jobba vidare...
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar