tisdag 22 oktober 2013

Snart november...

Otroligt vad terminen går snabbt. Hinner knappt med. Har haft en besvärlig oktober, med en hosta och illasinnad feber som inte velat ge med sig. Skall till läkare idag igen, för att se om dom hittar felet denna gång.

De första två Huddingeföreläsningarna har passerat och avlöpte väl. Fick, ryktesvägen, höra att förskolecheferna var väldigt nöjda. Än mer nöjda var säkerligen förskolekockarna, som även fick avnjuta Johan Ederströms visdom. Mäkta populär blev han, och många frågor fick han svara på efter föreläsningen. Glad att jag fick idén att plocka in honom.

Dagen efter tillbringade han sedan i vårt kök, och gjorde sig omåttligt populär även här. Vi har nu talat om att Johan skall besöka oss en längre period, för att få en annu bättre inblick i verksamheten.


Vi har även hunnit avverka Stora Måltidsdagen 2013, som gick av stapeln på Hilton vid slussen. Har ju besökt ett antal måltidsdagar, men aldrig från positionen som moderator. Min känsla var att detta var den kanske allra bästa upplagan, under de jag har varit närvarande. Att få moderera med Barbro Fernström var härligt, och det syntes nog från scenen att vi hade kul


 
 
Fantastiskt bra program, med en speciellt trevlig föredragning av Runstensskolan i Haninge. Linda Martinssons föreläsning om sitt arbete i sjukhusmatens värld var också jättespännade, då man inte hör så mycket om den delen av offentlig måltid annars. Konsult Sven-Greger Mårtensson framträdande går inte att beskriva, utan måste ses. Inga ord gör denna halvtimme rättvisa. Kort och gott så var hela programmet kanonbra.
 
Vad som står härnäst på "todo" listan är den sista föreläsningen i Huddinge, som går av stapeln på torsdag nästa vecka. Inför den blir det full laddning. Ett snabbt besök i Oslo hinns också med innan dess. Därefter bär det av till Helsingfors, och föreläsning på hanaholmen. Mer om detta när vi närmar oss.
 
Många offerter ute, både för mig själv och även för samarbetet med Maria Masoomi. Vi får se vad dessa resulterar i. Dessutom skall jag träffa ett företag som heter Atronic, och som vill ha lite assistans i utvecklingen av en ny produkt.
 
Massor på gång, som vanligt m.a.o, så jag säger på återhörande. Farbror doktorn väntar
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar