tisdag 20 maj 2014

TSSR I Göteborg..

Igår var det då äntligen dags att att köra ytterligare en träning. Vi var alla på plats på El Cielo, Evens arbetsplats på Norra Hisingen i Göteborg, och alla var ruskigt laddade. Morgonen började, som vanligt när vi ses, med ett morgonmöte där vi uppdaterade varandra om vad som händer och sker på våra olika håll. Sedan drog vi igång. Ännu effektivare än på Annerstaskolan och ett otroligt samarbete. Att vara så långt framme i samstämmighet redan på andra träningen, är förbluffande. Känns som vi inte gjort annat än att ha jobbat tillsammans i hela vårt liv:) Undrar i mitt stilla sinne hur trimmade vi kommer att vara i November???

 Vi hade krympt ytorna en aning, så Lyndon och Barbro stod mittemot varandra och jobbade....

Lyndon rullar sin eminenta dadelfärserade lammrulle....

...och Barbro satsar på hela laxar, och är här i pinndragartagen....


Evens saffranscheesecake är redan en stor favorit bland gästerna....

 ....och givetvis bland lagmedlemmarna själva. Even ser lite lätt överdoserad ut...mycket smet försvann ner i honom, skall gudarna veta.....

                                              Lyndon förbereder sina Sveciacroquetter.....

                                   ....som sedan rullas i en paneringssmet och vänds i panko.

Själv sliter jag varje träning på att få vår Kubbah perfekt...denna lilla vegetariska delikatess, som kräver mycket ömhet och kärlek....

                        ...och Barbro försöker få ner sex laxar i en laxask (eller bleck, kanske..)

Det var helt fullspikat i Brunnsboskolans matsal, och det var en oerhört stor andel aktiva skolkockar. Glädjande, med tanke på att dom alla är lagmedlemmar och vi endast deras ödmjuka representanter i detta VM...

Underbara Helené Gustavsson, chef på Måltid Norra Hisingen, höll ett inspirerat inledningsanförande, och sken som en sol under hela serveringen:))

                                            Laget lyssnar avslappnat på Helenés anförande....

Vår vegetariska rätt, som vi kallar bulgurkroppkaka.....otroligt god, men kräver än mer jobb......

                                                      Lyndons fenomenala lammrulle...

och här nedan Barbros variant på "fiskpinne"....den otroligt läckra koriander och räkfyllda laxroulladen....som jag personligen tror blir en riktig favorit i Luxemburg.....

Gästerna tog sig rejäla portioner och fyllde i utvärderingarna, som skall hjälpa oss att fullända menyn.

Trots att rättens upphovskvinna, Maria Masoomi, inte var på plats, så vilade hennes ande över det goda smörångade saffransriset, med pikant smak av de små zereshkbären....

        Barbro ÄLSKAR att hålla låda, och prata mat med gästerna...en tillgång som är ovärderlig...

                 .....och Even var mäkta populär, vilket han givetvis skall vara på hemmaplan:)))

Helené låter sig väl smaka, tillsammans med representanterna från två av våra sponsorer..Lantmännen och Martin & Servera...JÄTTEKUL att våra sponsorer ÄR så aktiva och besöker våra event.....

Lotta Nilsson, från alltid lika läsvärda Magasin Måltid, åt så det stod härliga till. Fotograferade, intervjuade och vi hoppas givetvis på att detta renderar i en artikel i denna grymma tidning.....
Madelaine Söderlund, köksmästare på Norra Hisingen, språkar lite med Lyndon & Johan, om produkterna från en annan sponsor som var på plats...Ljunggren & daughters...


....och givetvis hade vi även gäster från vår egentliga målgrupp...här i form av Rasmus Bakke..

Avslutningsvis kan vi nog säga att denna träning lyfte oss alla ytterligare ett snäpp, mot den höjd vi har tänkt oss att nå. Räkna med att vi kommer att vara redo, det är dags att kliva in i tävlingsköket den 24 november, och då försöka slå Piva Culinary Team från Belgien. Nästa träning går av stapeln i Ljungby den 9:e Juni, och tills dess så hoppas vi vara ännu vassare:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar