onsdag 2 september 2015

White Guide J:r 2015

Igår gick den årliga White Guide J:r galan av stapeln i Malmö. Efter att ha hållit galan i Stockholm, har den nu flyttat söderut. Sällan har den gamla devisen festligt, folkligt och fullsatt känts mer rätt. Vi anlände lagom till lunch och det var en härlig lunch och ett härligt mingel. Enormt många bekanta ansikten, och jag mäktade inte med att få alla på bild, men här kommer iallafall ett svep av bekantingar på plats.


Allas vår RaBarbro Fernström var givetvis på plats. Strålade mer än "sola i kalsta" och höll på att explodera av glädje när Hagaborgsskolan slutade på tredje plats i kategorin " Bästa skolrestaurang". Helena flankerade och kramade om henne, så hon inte skulle fara till väders :)


Underbara Camilla Wiström, Kostchef i Katrineholm, var på plats och informerade om Kost & Näring...

Alltid lika glada Amelia Gabrielsson, Brunnsboskolan hittade man givetvis bland minibakelserna. Denna gång nådde inte Brunnsboskolan ända fram, men man har ju ändå Arla Foods Guldko att ståta med....

 En ny och trevlig bekantskap!!! Ivan "igge" Henrikssen från Lövängsskolan i Västerås. Nominerad i klassen bästa skolkock. Tror vi får höra talas mer om honom vad det lider. . Helena ser väldigt glad o trygg ut :)

 Våra vänner från Storsjöskolan i Umeå var givetvis på plats. Dom var ju på studiebesök hos oss på Mättpunkten, när dom fått beskedet att dom gått till final. Även om man inte nådde ända fram, så var humöret på topp...


 Från min hemkommun Haninge, kom Alexandra Anstrell (M). Nominerad som bästa skolmatspolitiker. Vann inte men såg glad ut ändå. Brinner säkert av revanschlusta, om jag känner henne rätt...

 Grabbarna från Holmsunds äldrecenter i Umeå var också på plats. Härliga killar, som säkert kommer att klättra på seniormåltidslistan, nu när man fått blodad tand:)


 Lotta Bergkvist och Johan Ederström språkades vid. Troligtvis var ämnet den lilla nyfödda och urgulliga bebisen, som Lotta kom med.


Två av mina favoriter i Skolmatssverige. Jens Vikingsson och Mariana Axelsson. Kostchefer i Tingsryd respektive Ljungby. Så trevliga att hälften vore nog:)


 Här darrade jag en aning på handen, men fotot måste bara med. Ola Håkansson, upphandlare i Huddinge, tillsammans med Håkan Lundholm från Fribergaskolan i Danderyd. Ola var en av fyra i den lilla, men naggande goda, Huddingedelegationen. Håkan var nominerad både som årets skolkock och i årets skolrestaurang.


 Helena kramade om Sofia Herbertsson, kostchef i Alvesta. Extra kul att träffa henne, då Alvesta är den kommun som jag skall föreläsa i härnäst.


 Pelle Bergkvist. mannen bakom hela WGJ. Alltid lika vältalig och en av de trevligaste personer jag stött på genom åren:)


...och så kommer då ett foto på två riktiga gamla gubbar, med munväder som få......


Sara Jervfors tog hem titeln "Årets Måltidschef" för andra året i rad!!! Mäkta imponerande


 Anna Kindberg-Batra (M) var prisutdelare och vi var inte sena att smyga upp och bli plåtade med henne. tack Alexandra Anstrell för hjälpen:)


 Matilda Svensson från Gisle Skolrestaurang var ett glatt återseende. Praktiserade 3 veckor hos oss, för några år sedan, och det är så kul att se att hon numera är en mycket uppskattad medarbetare på Gisle. Dessutom är hon en DEMON på att baka goda bakverk.


 Hoppsan. Johan dyker upp igen. Denna gång var han med och blev fotograferad med Karoline Nordefors från Stocksundsgården i Danderyd. Karoline sopade mattan med alla i klassen Årets seniormåltid, och var dagens mest glada vinnare.

Gladast på hela galan var dock Lyndon McLeod, för han fick ynnesten att pussa min fru på kinden. Hans Gisle skolrestaurang placerade sig på en hedrande sjundeplats i sammandraget.

Galans alla pristagare hittar ni på följande länk

http://whiteguidejunior.com/


För oss gick det riktigt skapligt. Tommy Hellsten slutade femma i klassen "årets gastronomiske rektor". Trodde nog själv att Tommy skulle vinna, men att bli femma var fantastiskt!!!

Mättpunkten raketflög upp på listan. Från en 23:e plats förra året upp till en 5:e plats detta år. Detta i stenhård konkurrens. Jag är så glad att ingen av oss i köket tänker slå av på farten. Vi SKALL tillhöra toppen, och vår ambition är att klättra ytterligare till nästa år.

I årets skolkock placerade jag mig återigen som tvåa. Efter att ha varit nere på tredje plats förra året, återtog jag nu 2013 års placering. Fick även detta år se mig besegrad av Fredrik Jonsson från Skiftingehus i Eskilstuna. Har nu ett facit som är 2-3-2...nästa år är det inget snack. Då skall jag visa att gammal är äldst. Har i.o.f.s titeln Årets skolkock från Stora Måltidsdagen 2010, men nu känns det som jag återigen måste sätta alla hungriga ungtuppar på plats. Skriver givetvis detta, med ett leende på läpparna. Det är så underbart att se alla nya ansikten som gett sig in i den offentliga gastronomin. Återväxten är fantastisk och framtiden ser ljus ut. Känner mig priviligierad som får chansen att träffa alla dessa härliga människor såpass ofta som jag gör.

Avslutningsvis så blev jag häromdagen tillfrågad om att vara "förstapris" i en tävling, som anordnas av TV4 programmet Vardagspuls. Självklart svarade jag ja. Allt om denna tävling står att läsa på följande länk

http://www.vardagspuls.se/tavlingsregler-skolmatshjalte/

På återhörande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar