tisdag 8 maj 2012

Första träningen över....

Igår fick vi då äntligen genomföra den första "riktiga" träningen. Lika vanvettigt kul som vanligt, när vi i laget samlas. Vi flängde runt i köket och lagade mat så det stod härliga till. Givetvis gjorde vi en hel del misstag, och maten såg väl absolut inte tävlingsmässig ut, men det var skönt att komma igång. Nu väntar det en träning till i Folkets Hus i Frölunda om två veckor och därefter skall vi vara på Lyndons hemmaplan, på Apladalsskolan i Värnamo. Kul att återse gamla Scandic i den staden, där man tillbringat så många nätter.

Gott om gäster hade vi också. Camilla Sparring dök upp i sina finaste gröna skor, med sin gullige son.

Maria Masoomi var också på plats. Lika strålande som vanligt. Det var också kul att få träffa våra "konkurrenter" Fazer Culinary Team, som var på plats. Mycket trevliga grabbar. Vi hade även representation från Team Sabis....nästan åtminstone. Min gamle Restaurangchef från Älvan i Älvsjö, Susanne Larsson, dök upp, och hon är numera ansvarig för enheten där Team Sabis lagkapten huserar som kökschef.

Glädjande nog dök många av Huddinges kommunalråd upp, och kommunens starke man, Jukka Kuusisto, tog till orda efter avslutad måltid, och garanterade Huddingenärvaro från politikerhåll i Erfurt. Språkades även vid lite med honom efter serveringen, och fick klara indikationer på att det kommer att hända saker i kommunen. Tror och hoppas att Huddinge äntligen är på gång, och då även när det gäller annat än näringsvärdesberäkning. Mat måste ju även vara vacker, smaka gott och serveras i en trivsam miljö.....och givetvis det viktigaste....ätas upp av eleverna. Vår uppgift är att se till att eleverna faktiskt ÄTER näringsriktigt, och det gör vi genom att göra maten attraktiv och ge flera alternativ. Genom att göra maten god. Genom att prata med eleverna under serveringen. Genom fantasifulla matsedlar. Genom kreativa kockar och kökschefer. Inte genom att låsa in kökscheferna på kontoret och näringsberäkna, så dom inte får tid att vistas ute i köket.

Kan inte räkna upp alla som var där, men alla Ni som kom skall ha tack för en jättetrevlig eftermiddag. Efter serveringen så fick vi förmånen att sitta ner en stund med Kurt Weid och prata lite med honom, om ditt och datt inför tävlingen. Som helhet kände vi oss alla väldigt nöjda med dagen, och hur det än går i Erfurt, så kommer vi alla att ha fått ett minne för livet. Förhoppningsvis så kommer vi också att nå vårt stora syfte och se en mängd unga, hungriga kockar strömma in i skolköken.
Enda smolket i bägaren under denna dag, var att vi dessvärre inte fick något besök från vår kära Stockholmspress. Verkar dessvärre som om pressen bara är intresserad, när det finns en chans till skandalskriverier. Lite trist och tråkigt, för vi kommer att få lite problem att få ut budskapet helt och fullt, om vi inte får rätt mediabevakning

Härnäst på programmet för laget är ett framträdande på Skolmatsdagen 2012 den 10 maj på Norra latin i Stockholm. Hela laget på plats utom "snygg-Martin" som är och utbildar skolkockar i Falun. Vi andra får försöka hålla fanan högt ändå, så han slipper skämmas. Finns platser kvar, så är Ni intresserade av att komma så går det säkert bra:)


När det gäller Annersta, så är det inget nytt under solen, när det gäller rektorsbytet. Var uppe på hemkunskapen en sväng idag, och vispade muffinssmet med ett gäng sjundeklassare. Pratade lite med Gabi, vår hemkunskapslärarinna, om att hitta på lite kul på hemkunskapen. Fruktansvärt kul att ha närkontakt med eleverna på detta sätt.

På firman är det lugnt. Har avverkat min tunga period, men åker nästa vecka iväg till Klockarskolan i Säter, för ett par dagar med de underbara damerna där. Skall bli jättekul, och det har blivit lite tradition att avsluta varje termins resande med ett besök i Säter. Bokningarna till nästa termin har så smått börjat droppa in. Vill Ni få plats i kalendariet och ha besök under terminen så börjar det bli hög tid att boka.

Nu skrev jag nästan en halv roman. Får räcka så för ikväll.

Michael BäckmanInga kommentarer:

Skicka en kommentar