söndag 6 maj 2012


Nu är det dags. Står här på Söndagsförmiddagen och förbereder måndagens event, så långt jag får. Måste följa de regler som finns för förberedelser, så att denna träning/event blir så lik tävlingsdagen som möjligt. Vi kommer att ha sex timmar på oss imorgon, men enbart fem timmar när det blir tävlingsdags. Bra att nu prova oss fram, och se hur vi ligger till med allting. Vi har bara gjort denna mat tillsammans en gång, och då till dubbelt så många. Morgondagen blir därför en gott riktmärke.

Vi har budit in en mängd gäster för att proväta matsedeln. Givetvis finns den allstädes närvarande Kurt Weid på plats. Vad vore ett event utan honom. Huddinges kommunalråd förväntas dyka upp mangrant. Maria Masoomi kommer från Uppsala för att förgylla vår dag. Camilla Sparring, yrvädret från Dalarna, kommer ända från Svärdsjö. Paul Svensson och Christofer Ekman har också lovat att förära oss med besök. Vidare så kommer vi även att gästas av Fazer Culinary Team, som deltar i samma tävling. Kan te sig märkligt att vi valt att bjuda in ett konkurrerande lag, men jag ser det bara som positivt. Att träffa andra kunniga matlagare är alltid utvecklande, och man vet aldrig vad som kommer ut ur sådana här möten. Vidare kommer det givetvis folk från våra sponsrande företag. Arla, Dafgård och Lantmännen skickar alla lite folk. Dessutom kommer det några lärare från skolan, samt en och annan förälder. har även en hel del kansken från flera intressanta personligheter. Vi får se vilka som har tid och möjlighet att dyka upp.

Vet att Huddinges info avdelning gått ut med info till media, så nu hoppas vi även att vi kan få lite bevakning på ett evenemang som visar upp den positiva sidan av skolmaten. Vi får se vem som vågar:)

För Er som är i närheten av oss imorgon, och läser detta, så är Ni också hjärtligt välkomna. Vi startar klockan 15.00 och förväntas hålla på till 17.00. Platsen är Restaurang Mättpunkten/Annerstaskolan på Medicinvägen 9 på baksidan av Flemingsbergs Centrumbyggnad.


Michael Bäckman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar