tisdag 22 maj 2012

Snart är terminen över...

Skönt att ha en lång, skön sommar att se fram emot. Sista besöket på Klockarskolan i Säter blev helt fantastiskt. Vi genomförde den första grillningen i Säters skolmatshistoria. Fläskkarré och jerkmarinerad kycklingfilé. Chilensk potatissallad. Ingefärsdoftande Cole Slaw. Dijon & honungsbearnaise och egenkokt BBQ sås. Bakad potatis Barnen var i himmelriket och vi fick mot slutet backa upp med att även grilla på hamburgare och korv. Jättekul att få visa på personalen att sådana här saker är genomförbara med lite planering. Dessutom har ju personalen i Klockarskolan blivit riktiga fullblodsproffs. Kommer givetvis att åka tillbaka till Säter i höst.

http://www.dt.se/nyheter/sater/1.4717924-grillat-pa-skolmenyn


Kan, med tillfredställelse, se tillbaka på en smått fantastisk termin, med rekordmycket jobb. Började ju i Hallstahammar i slutet på januari, och har sedan besökt Sollentuna, Enbacka, Flen, Olofström, Malung, Ljungby (några gånger)Berlin, Katrineholm, Stora Skedvi och har dessutom föreläst på ett antal olika mässor och seminarier. Lite kul att titta tillbaka och förundras över hur man har hunnit med att besöka alla dessa ställen.

Nu blir det dock hemmaplan ett tag. Skall i och för sig till Göteborg på måndag, och Evens OS-event, samt till Värnamo den 5:e juni, och då på Lyndons OS tillställning. Korta besök som inte kräver så mycket av hjärnan, utan mer handfast matlagning.

Det är ju OS som nu kommer att ta vid, och få mitt fulla fokus. Kör igång igen den 19:e Augusti med Gårdsrundan i Säter, där vi skall laga upp full matsedel, och stå på hembygdsgården i Skedvi. Den upplagningen blir lite speciell, då vi kommer att laga all mat med så stor andel lokala råvaror som möjligt:) Skall bli toppenkul.

Kommer sedan att besöka Svärdsjö/ Falun i slutet av augusti, och förlja upp Svärdsjöprojektet. Har haft kontakt med Sala, och även där har vi nu nästan nått fram till formerna för ett samarbete. Detta kommer dock att påbörjas tidigast VT 2013.

Skall givetvis ta mig lite ledighet under sommaren också. Ett besök hos Camilla Sparring i början på Juni, blir både avkopplande och kul. Midsommar i Torsby blir det också, såklart . Får man inte åka till Värmland minst en gång per år, blir man ju sjuk. Givetvis måste man då besöka hembygdsgården där, och trycka i sig en trippelportion Motti med fläsk. Längtar:)

Ett kortbesök till Oslo, för att se Kiss, står också på agendan. Kiss har jag sett förr, så det blir en nostalgitripp, men har däremot, konstigt nog, aldrig besökt Oslo. Den riktiga semestern börjar väl inte förren den 9:e juli, då jag och frugan åker till San Fransisco. Första gången vi åker till USA, och det är någonting jag verkligen ser fram emot. Dottern är ju Au-Pair där, så det var väl hon som entusiasmerade oss till detta.
Sommaren avslutas sedan med ett besök till Göteborg för att se på Bruce Springsteen. Vet inte vilken Bruce konsert i ordningen det är för mig, men han är alltid värd besväret. Efter det är man förhoppningsvis laddad för att ta nya tag igen.

Så nu är det dags att ställa sig i köket och skära lite lök till fredagens wok.

Michael Bäckman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar