söndag 16 mars 2014

Team Swedish School Restaurants. Första testet inför VM

Då har vi, för första gången, testat vår nya VM meny. Helt otroligt kul servering ute hos SVPH i Nockeby. Det var även här vi testade 2012 års OS meny, och vi får väl börja kalla det en tradition då;)

Vi samlades i fredags och drog igång vår prepp redan vid 13 tiden. Vi skulle tillaga rätt så kraftigt antal portioner, då även seniorboendets vårdhem, skulle få två av rätterna till lunch under lördagen. Många långa, monotona moment under fredagen, men vid 21.30 ansåg vi oss klara och kunde gå bort till våra gästrum. Vi valde ju att sova kvar på äldreboendet, för att komma upp tidigt på morgonen. Vi hade alla varit igån 16-17 timmar, så det var skönt att krypa till kojs.

På lördagen samlades vi åter vid 0630, och sedan blev det gasen i botten. Gick i en rasande fart, och vid halv tre började vi bli klara. Under denna tid hade även lunchen gått iväg till vårdhemmet, med strålande recensioner som följd. Vi poserade lite för våra sponsorer, och sedan var det dags för servering. Ojojo, som vi fick prata, under de tre timmar serveringen pågick. Helt underbart att se matglädjen och nyfikenheten hos dessa seniorer. Många års samlad matkunskap, som betygsatte våra maträtter. Ovärderlig information, och jag har nu en rejäl trave utvärderingar att gå igenom under veckan, för att få en sammansatt bild av vad som fungerade, och var vi måste korrigera. Halv åtta var vi helt klara, kunde krama underbara Ingegerd Person adjö, och avsluta. Vi hoppas givetvis att samarbetet med SVPH och TSSR fortsätter över OS 2016, och att vi får möjlighet att premiärtesta OS maten har, när den tiden kommer. Vill även passa på att tacka kökspersonalen på SVPH, som alltid ställer upp och hjälper till på bästa sätt, när vi är på besök. Utan dom blir det ingen servering:)

                                                                Lyndon i full gång…

                                                                        Stolt Kiwi…


                                                    Johan håller tungan rätt i munnen…..

                                                     Even laddar upp för cheesecakes..


                                       Lyndon, i ett välkänt förkläde, blandar croquettesmet…..

 .                           ……med Even fått den otacksamma uppgiften att tärna rödbetor.


                                                               Lika glad trots detta…..


                                         Full fart på planering och stekning av laxroulladerna.


                                        Blev många timmar vid stekbordet under lördagen…..


 Johan och Lyndon skär den färserade lammtunnbringan….

                                                   ……medan Even smakar av såsen

 Laget som var på SVPH samlade på bild. Otroligt god stämning under båda dagarna, där alla hela tiden ställde upp för varandra, och jobbade oerhört solidariskt. Lagkonstellationen är perfekt:)


                                  Johan och Ingegerd, strålade ihop under pågående servering


 och givetvis var våra sponsorer från Lantmännen på plats, för att låta sig väl smaka. Lika engagerade som vanligt, och speciellt Cecilia Ceder börjar ju få blodad tand från denna typ av event:))) Så glad och tacksam över detta samarbete vi har…
 Lite matsalsbilder från serveringens första timme. Sedan blev trycket för hårt för att hinna fotografera. Nedan följer den mat vi serverade, dock dessvärre fotograferad en timme efter den lagts upp och i dåligt ljus, men Ni får iallafall en uppfattning om vad som serverades.


Med dessa ord avslutar jag dagens inlägg, och nu laddar TSSR för nästa servering, som går av stapeln den 28 april på Restaurang Mättpunkten. Om Ni har intresse av att komma på detta event, så kontakta mig i kommentarsfältet, eller via min hemsida.

Michael Bäckman

1 kommentar:

  1. Intressanta maträtter och kombinationer, upplägget kan dock behövas förbättras.

    SvaraRadera